Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Храните, които ще ни помогнат в борбата с коремните мазнини

24 март 2022, 14:45 часа

Натрупването на мазнини около талията съвсем не би могло да бъде само и единствено естетически погледнато проблем. Проблем не е и фактът, че след като натрупаме тези мазнини, ще ни се наложи да се разделим с така любимите си дрехи и да обменим гардероба си.

Така неприятното напълняване в областта на корема крие редица здравословни рискове като високо кръвно налягане, диабет и други. Този излишък ни се натрупва бързо и лесно в сравнение със справянето на проблема и редуцирането на мазнините. Разбира се, изисква се много упоритост, спазване на подходящ хранителен режим, включващ сериозна физическа активност и приема на много течности. Съществуват обаче храни, които спомагат в борбата с тлъстините около корема, а ето и кои са те.

Бадеми
Бадемите са изключително богати на добри мононенаситени и полиненаситени мазнини, които тялото ни не умее да синтезира само, а е нужно да бъдат набавени чрез храната, която приемаме. Любимите на всички бадеми, се борят с лошият холестерол, потискат апетита и по този начин намаляват риска от преяждане, както и на „складиране“ на излишните запаси в организма.

Пъпеш
Пъпешите имат високо водно съдържание, което ги прави особено подходящи за нискокалорично засищане на организма. Богат на витамин В1, В6, витамин С, калий и магнезий, пъпешът засища за дълъг период от време и спомага за това тялото да се освободи от задържаната вода в организма.

Бобови култури
Ако консумираме редовно бобови култури, ще благоприятстваме храносмилането си, ще спомогнем за успешното изграждане на мускулна маса и без съмнение ще намалим телесните мазнини в организма. Освен това, бобовите култури са богати на разтворими фибри и протеини.

Селъри
Селъри или целина, е зеленчук изключително богат на калций, витамин С, както и фибри полезни за тялото ни. Прием на половин чаша сок преди всяко хранене от този невероятен зеленчук, прочиства организма и драстично намалява калорийния прием.

Краставици
Краставиците са с високо съдържание на вода, витамини, минерали, както и фибри. В около 100 грама краставици се съдържат само 45 калории, заради което вие с огромно удоволствие можете да си позволите да изядете цяла купа от тях за обяд, без изобщо да мислите за опасността от напълняване.

Домати
В два средно големи домата, се съдържат приблизително колкото 1/10
от калориите в един шоколад. Без съмнение доматите запълват доста повече място в стомаха ни, в сравнение със сладкото изкушение, но ни доставят вещества, борещи се с количеството мазнини в кръвта, заради което се отразява и положително в редуцирането на коремните мазнини. Доматите са богати на ликопен, който от своя страна се грижи за намаляването на нивата на лошият холестерол в организма. Доматът се справя отлично и с заглаждането на бръчките.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес