Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хиляди пчели два дни преследват баба

29 май 2016, 10:30 часа

Пчелите ще направят всичко за своята царица. Дори ще жертват живота си.

68-годишната Керъл Хауърд се връщала от местния природен резерват, когато забелязала, че заедно с нея пътешестват известно количество неканени спътници. А именно 20 000. Това били пчели, които търсели своята царица, пише Mashable.

За първи път Хауърт забелязала проблема, когато спряла на бензиностанция в Западен Уелс. Очевидно царицата по някакви причини е попаднала в задната част на автомобилния салон. Колонията от пчели, както е известно, неотклонно следва своята царица.

На помощ на жената се притекъл рейнджърът Том Моузес от близкия крайбрежен парк. Той позвънил на местната асоциация на пчеларите в надеждата да спаси собственичката на автомобила и самите насекоми.

Пчелите по света измират, а те играят важна роля в екосистемите, затова, вместо да решат проблема с убийство, пчеларите се опитали да примамят насекомите в кашон, при което няколко специалисти били ужилени.

Операцията била успешна, но не задълго. На следващия ден пчелите се върнали и процедурата се повторила. Най-после пчелите били отнесени по-далече от Хауърт и нейния автомобил и били пуснати в естествената им среда. Каква е съдбата на царицата, не става ясно.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес