Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грешките, които допускаме при пиенето на вода с лимон

24 август 2021, 23:40 часа

В интернет ще откриете стотици съвети по тази тема: някои казват, че просто трябва да се пие на празен стомах, това е единственият начин да има смисъл, други казват, че изобщо не е необходимо, защото няма смисъл. Трети съветват по всяко време, защото независимо от момента, водата с лимон е сто процента е натурална, а следователно и естествен продукт за организма, което няма как да не е от полза.

Смята се, че тази напитка е полезна за организма. Лимоновата вода влияе върху енергийния метаболизъм и е отличен имуностимулатор, който помага да се устои на всякакъв вид грип. Тази вода също се счита за отлично средство за по–бързото отслабване.

Според различни хора топлата вода с лимонов сок е най-добре да се пие на гладно. Може би това е наистина полезно, но не забравяйте, че лимонът е кисел. Ето защо, за тези, които имат болен стомах, е нежелателно да се пие вода с лимон. Полученият ефект не си струва да изостря болките в стомаха.

Ако няма пречки за използването на лиминова вода, може да започнете да я приемате. Важно е да не прекалявате и да не пиете повече от два пъти на ден. Добре е да се пие сутрин половин час преди хранене и вечер, час и половина преди лягане. Полезният обем е 200 милилитра, тоест една чаша. Грешката е, че водата може да се окаже прекалено кисела , а това да провокира стомаха.

Между другото, зъболекарите казват, че лимоновият сок има пагубен ефект върху зъбния емайл. Препоръчително е да се пие вода на малки глътки, така че да влиза постепенно в стомаха. Самата вода трябва да е топла, а не гореща. Топлата вода веднага се усвоява от тялото. Желаният ефект се постига почти веднага.

Рецепта с вода от лимонова мента

Препоръчва се разнообразяване на напитката, за да дразни по-малко стомаха. За това се използват само естествени съставки. Това са мента, джинджифил, мед и, разбира се, героят в случая - лимона.

1-ва рецепта:

Половин лимон;

Чаша топла вода.

Това е класическата рецепта, която всъщност е най-точната. Подходяща е за тези, които решават да отслабнат, да се занимават със спорт или просто да мислят по -бързо сутрин. Ако стомахът ви може да се справи, изстискайте сока от половин лимон в чаша топла вода и разбъркайте.

2-ра рецепта:

Половин лимон;

1 чаша топла вода;

2 супени лъжици захар.

Това е опция за тези, които искат да заредят организма си за цял ден. Можете да приготвите цял термос. В този случай умножете всички съставки по 5, за да получите литър страхотна тонизираща напитка. Пийте не в чаши, а го правете по няколко глътки. Достатъчно е за освежаване.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес