Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грешката, която мнозина допускат при бръснене подмишниците и после съжаляват горчиво

02 декември 2021, 14:15 часа

Независимо дали предпочитате кола маска, кремове за епилация или бръснене, за да се отървете от космите под мишниците, всички тези манипулации трябва да се извършват по определени правила.

Въпреки че е добре да използвате бръсначка, когато сте притиснати от времето или когато твърде много ви мързи, за да посетите салона, е добре да го направите по правилния начин. Жените правят много грешки, докато бръснат подмишниците си, това води до потъмняване, врастнали косми и понякога дори порязване с бръснач.

По-долу са изброени някои често срещани грешки, които жените допускат, докато бръснат подмишниците си и как да ги избегнат, а именно:

• Не ексфолират

• Използване на бръсначка твърде дълго

• Прекаляване с бръсненето

• Не се бръснат по модел "Х".

Не ексфолирате тялото

Въпреки че е важно да ексфолирате тялото си на всеки няколко дни, също така е важно да ексфолирате подмишниците непосредствено преди бръснене. Причината, поради която трябва да направите това, е, че то премахва мъртвите клетки на кожата и ви дава по-гладко и лесно бръснене. Това ще предотврати врастването на космите и ще изисква минимални усилия, за да се отървете от нежеланото окосмяване.

Използване на бръсначката твърде дълго

Ако не си спомняте последния път, когато сменихте бръсначката си, може би сега е моментът да го направите. Използването на тъп бръснач за премахване на космите под мишниците никога няма да даде добри резултати. Освен това, тази самобръсначка може да бъде пълна с бактерии и да доведе до инфекции. Като казваме това, трябва да бъдете внимателни, докато използвате нова самобръсначка, тъй като тя е по-остра. Използвайте нежни, бавни движения, за да свършите работата.

Прекалявате с бръсненето

Знаете ли, че жените бръснат подмишниците си средно с 10 движения? Това е много бръснене за деликатна зона като подмишниците. Ако бръснете подмишниците си прекалено дълго, това ще остави кожата да се почувства прекалено суха, чувствителна и също така ще се премахне защитния ѝ слой. Затова препоръчваме да се бръснете само, когато е необходимо и да го правите изключително внимателно.

Не се бръснете по модел "Х".

Знаете ли, че има правилен начин да обръснете подмишниците си? Да, има и се нарича модел „Х“. Това е трикът, който ще ви помогне да постигнете възможно най-качествено бръснене, без да се достигне до дразнене на кожата. Внимателно издърпайте и задръжте кожата под подмишницата си с пръсти и след това се бръснете по X модел. Причината, поради която това работи, е, че космите ви под мишниците не расте в една посока. Така ще можете да достигнете най-ниската точка на всеки косъм на тази нежна и деликатна област от тялото.

 

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес