Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готвач сподели каква е ТАЙНАТА картофените кюфтета да не се разпадат

28 март 2022, 10:53 часа

Кой не обича да си похапва вкусни картофени кюфтета със златиста коричка отвън и мекичка сърцевина? За съжаление обаче, колкото и лесно да изглежда това блюдо, то понякога ястието ни се разпада в тигана и онова, което сервираме в чиниите, съвсем не се доближава до резултата, който сме искали.

Днес обаче ще ви издадем тайната на опитен готвач, превърнал се в майстор на картофените кюфтета.

Какво трябва да направим, така че картофените кюфтета да не се разпадат, докато ги готвим?

За направата на картофени кюфтета се използват сварени картофи, това е известно на всяка една домакиня. Когато обаче ги сварим, обелим и намачкаме, трябва задължително към тях да прибавим няколко сурови жълтъка, сирене, подправки по избор. Това може да са сол, черен пипер, магданоз, зелен лук.

Най-вкусните и лесни картофени кюфтенца!

Разбъркваме повторно, като можем да си помогнем с ръце. След това се преминава към оформянето на самите кюфтета.

Когато оформим кюфтета от сместа, преминаваме към овалването им в галета. След това може да ги подредим върху поднос, който сме покрили със стреч фолио или хартия за печене. Оставяме ги за едно денонощия в хладилник.

Ако обаче времето ви притиска, може да ги оставите за няколко часа във фризер. Помнете, че това е най-важното условие, което се изисква от вас да изпълните, ако искате накрая ястието да не се разпадне в тигана, докато го пържите.

Когато кюфтетата стегнат, потопете ги в разбитите белтъци и ги изпържете. Няма да имате никакъв проблем с разпадането. Видът им ще е като за кулинарно списание, а вкусът няма да има равен на себе си.

Да ви е вкусно!

Кетчуп, солети и ето още какво е обявено за най-вредната храна в България

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес