Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Етерично масло от лавър и неговото благотворно влияние върху тялото

28 октомври 2024, 13:37 часа

Етеричното масло от дафинов лист е много ефективно срещу симптоми на ревматизъм, мускулни болки, проблеми с кръвообращението, настинки, грип, зъбни инфекции, диария, кожни инфекции, проблеми с косата и скалпа.

Още: Камъни в жлъчката: Как да се справите естествено и без болка

Ползите за здравето, които идват от лавровото етерично масло, се приписват на способността на това растение да се бори с микроби, болестотворни микроорганизми, нервни болки. Маслото стимулира отделянето на жлъчка, менструалния цикъл и понижаването на температурата. Отблъсква насекомите, действа успокояващо, особено на стомаха, насърчава изпотяването и се откроява като добър тоник.

Ползите за здравето от лавровото масло

  • Срещу вредни микроорганизми

Това масло е антисептично и предпазва тялото от много инфекции и нахлуващи бактерии.

  • Антибиотик

Това масло се откроява като много ефективен антибиотик. Това означава, че предотвратява и инхибира растежа на микроби, бактерии или плесени в тялото, като го предпазва от различни инфекции.

  • Мускулни контракции

Кашлица, болка, диария, нервни раздразнения са част от симптомите, причинени от съкращения на дихателните пътища, мускулите, нервите, кръвоносните съдове и други вътрешни органи.

  • Срещу болка

Етеричното масло от лавър облекчава болката и е много ефективно при кашлица, настинки, сезонни инфекции, грип и навяхвания.

  • Жлъчни течности

Дафиновото масло стимулира производството на жлъчен сок в стомаха, като поддържа баланса на киселинността и ускорява разграждането на сложни хранителни молекули.

По този начин се неутрализира прекомерната киселинност на стомаха, като по този начин се предпазват вътрешните слоеве на стомаха, чието нараняване води до появата на язви.

  • Менструален цикъл

Етеричното масло от лавър е ефективно за регулиране на менструалния цикъл при жените. Това масло облекчава болката и други проблеми, възникващи по време на менструалния цикъл.

  • Срещу температурата

Някои компоненти на лавровото масло се борят с инфекции, които причиняват кашлица, настинка и треска. Това масло успява да я намали, като насърчава изпотяването и понижава телесната температура.

  • Успокояващо

Етеричното масло от лавър успокоява нервите и облекчава нервните смущения. Ефективен е при епилепсия, спазми, безпокойство, стрес, депресия, гняв и др.

  • Приятел на стомаха

Етеричното масло от лавър запазва функциите на стомаха и гарантира неговото здраве като го предпазва от инфекции, прекомерна киселинност и язви.

  • Насърчава изпотяването

Етеричното масло от лавър насърчава изпотяването и улеснява отстраняването на токсините, излишната сол, вода и мазнини от тялото чрез потта.

  • Прекрасен тоник

Още: Домашен сок от нар и боровинки: Страхотен вкус и тайни ползи за здравето

Етеричното масло от лавър е прекрасен тоник, който подобрява метаболизма, разграждането на храната, усвояването на хранителните вещества от черния дроб, стомаха и червата и дава сила и добро здраве. Този тоник регулира секрецията на хормони и ензими и подхранва нервната система, като ви прави по-активни и будни. Тоникът подобрява имунната система и предпазва организма от инфекции.

  • Срещу насекоми

Дафиновото масло е смъртоносно за насекоми и различни животни. Това масло може да се използва в различни разтвори срещу насекоми, които се хранят в закрити пространства.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес