Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Енергиен вампир: Как да се отървете от него и да защитите близките си

17 август 2024, 12:04 часа

Научете как да разпознавате вампирите и да си върнете контрола над живота и радостта си. Истина е – съществуват енергийни вампири и те са способни да изсмукват енергия от други хора, които може да не знаят какво се случва. Преди да се усетите, ще се почувствате изтощени без видима причина и ще започнете да изпитвате стрес и безпокойство.

Кой е енергиен вампир?

Случвало ли ви се е да си тръгнете от бизнес обяд или среща с някого и да се чувствате напълно изтощени без видима причина? Сякаш другият е изсмукал цялата ви положителна енергия, оставяйки ви изтощени и объркани.

Добре дошли в света на енергийните вампири. Те често се маскират като безобидни хора. Едва когато прекарате време с тях, разбирате колко са опасни.

За щастие можете да предприемете стъпки, за да идентифицирате енергийните вампири в живота си и да защитите енергията си, дома си и близките си.

Как да се справите с енергиен вампир: 10 начина да защитите енергията си

Поставете твърди граници

Да се ​​научите да поставяте здравословни граници, както физически, така и емоционални, ще ви помогне да защитите енергията си от въздействие. Създавайки нова граница, вие съобщавате на другите какво поведение е приемливо и какво не.

Докоснете се до силата на кристалите

Кристалите са проводници на енергия, което ги прави мощен инструмент за защита срещу нежелани атаки.

Най-добрите кристали за енергийна защита са червеният гранат, цитринът, черният обсидиан, аметистът, черният турмалин. В идеалния случай трябва да изберете кристал за конкретен човек, например, като използвате неговия хороскоп. Но можете просто да се вслушате в интуицията си, тя ще ви подскаже кой камък е най-подходящ за вас.

Поставете кристала на видно място у дома или на бюрото си, ако някой от колегите ви е вампир.

Използване на етерични масла

Всички етерични масла имат емоционален компонент, което ги прави мощно средство за енергийна защита. Например, лавандулата е масло на комуникацията и ще помогне за защита срещу енергийни вампири. Също така полезни са чаеното дърво, тамян, сандалово дърво.

Как да разпознаете "енергиен вампир" и 10 начина да защитите енергията си

Изчистете енергията на вашето пространство

Изчистването на вашето пространство от негативна енергия ще ви помогне да създадете мир и хармония в дома си и ще се освободите от токсините, оставени от енергийните вампири. Първо измийте пода с обикновена сол (няколко супени лъжици на кофа вода), като измиете старателно ъглите.

Създайте физически бариери

Ако се окажете физически твърде близо до енергиен вампир, покрийте сакото или пуловера си, за да създадете физическа бариера между вашата енергия и неговата. Увиването на шал около сърцето и гърлото ви също ще ви помогне да се предпазите.

Използвайте медитация, за да прережете пъпната връв

Мисленото прерязване на връзката, която ви свързва с отрицателна енергия, хора или ситуации, е мощен начин да изчистите енергията си и да се защитите в бъдеще.

Продължавайте да бъдете светлината

Понякога фокусирането върху любовта ще ви даде увереността, от която се нуждаете, за да се предпазите от енергийни вампири.

Прекратете токсичните връзки

Случва се горните съвети да не са достатъчни, за да ви предпазят от енергийни вампири в една връзка. Бъдете честни със себе си (и с другия) и се опитайте трезво да разберете какво наистина се случва.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес