Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екзотичен чай прочиства черния дроб и ускорява метаболизма

18 ноември 2021, 08:20 часа

Вкусен чай с добавка на куркума и джинджифил е прекрасна и здравословна напитка, която ще помогне за лечение на грип и настинка през студения сезон. Освен това тази напитка подобрява храносмилането, прочиства черния дроб от токсините и спомага за ускоряване на метаболитните процеси, което също е много важно.

Този чай е много здравословен, но е добре да запомните, че куркумата и джинджифилът са специфични добавки, които изискват спазването на известни ограничения. Този чай не трябва да се пие при гастрит, панкреатит, диабет и язва на стомаха. Използвайки го, можете само да влошите хода на заболяването или да предизвикате обострянето му.

За да направите чай, са ви нужни:

·         1 ч.л куркума;

·         1 ч.л нарязан джинджифил;

·         500 мл вода;

·         1 ч.л пчелен мед.

Струва си да се знае, че медът е най-силният алерген, който чувствителните към него трябва да пропуснат, но останалите компоненти в напитката могат да бъдат запазени.

Процес на приготвяне

Куркумата съдържа куркумин. Този компонент е доста труден за усвояване от тялото, но е много полезен. За да се възползвате максимално от всички предимства на продукта, загрейте куркумата за кратко време и след това започнете да приготвяте чая.

·         Обелете и смелете корена от джинджифил.

·         Вземете чайник и добавете точното количество куркума и джинджифил.

·         Оставете водата да заври, изсипете готовите подправки.

·         Покрийте чайника и оставете за 4-5 минути.

След като постои известно време, прецедете напитката. Добавете малко количество мед на вкус, разбъркайте добре. Ако не сте затопляли преди това куркума, но искате всичките й полезни вещества да се усвоят, добавете черен смлян пипер на върха на ножа или една чаена лъжичка кокосово масло към напитката. За да придадете на напитката приятен вкус, можете да добавите малко количество мента и резен лимон.

Приготвеният чай е отлично антивирусно средство, без което през зимата е просто невъзможно. На е дин възрастен се препоръчва да пие не повече от чаша от напитката на ден.

Да не забравяме, че съставките на чая са силно ароматни и хора, които не са свикнали с тях, в началото ще е труно да го възприемат.

Използвайте всички предимства на познатите продукти, насладете се на страхотен вкус и бъдете здрави! Нека да използваме даровете на природата разумно.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес