Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две думи, които никога не трябва да казвате по време на скандал с любимия

09 септември 2021, 13:09 часа

Дори ако привидно в една двойка цари пълна хармония, конфликтите и кавгите не могат да бъдат избегнати. А в такъв момент винаги можете да кажете на любимия човек нещо, за което ще съжалявате след това.

Според експерти има 2 думи, които трябва да се избягват по време на спор с партньора.

Авторът на бестселъри и експертът по връзки Джон Айкен е убеден, че те могат силно да обидят любимия човек и да нанесат непоправими щети на връзката ви. Той говори за незначителни думи като „винаги“ и „никога“.

Ето защо те не бива да се изричат особено по време на конфликт.

Защо тези думи са толкова опасни?

Без значение колко емоционален е разговорът, не бива да казвате първото, което ви идва наум. Особено ако имате оплаквания относно партньора си. Според Джон Айкен начинът, по който представяте проблема, определя хода на разговора в 96% от случаите - независимо дали става дума за конструктивен диалог или за нелепа кавга.

Ето защо, ако искате да обсъдите недоразумения, трябва да започнете спокойно и без споменатите думи „винаги“ и „никога“. Помислете, преди да кажете: „Ти никога ... (не правиш нещо добро) или„ Ти винаги ... (правиш нещо лошо) “.

Когато ви се струва, че вашият партньор не ви слуша, помислете как говорите за проблема с него. Ако използвате тези думи, тогава той просто няма да чуе това, което искате да му кажете.

В този случай вместо да ви отговори, той ще се настрои враждебно, ще се затвори или ще се опита да ви отвърне със същите обидни забележки.

Проблемът с тези две думи е, че те са обобщаващи и не посочват конкретна ситуация, отбелязва експертът.

Колкото и спокоен да е любимият ви в началото на разговора, със сигурност няма да му хареса да го обвините във всички грехове и да изтъкнете, че той винаги прави нещо нередно или грешно.

Според Джон Айкен просто трябва да замените „винаги“ и „никога“ с по-подходящи думи. Той съветва да смекчите тона и да се опитате да изразите недоволството си с малко по-обобщени фрази:

Вместо: „Никога не оправяш леглото“, кажете „Понякога забравяш да оправиш леглото“.

Тези малки промени ще ви помогнат да превърнете разгорещените дебати в спокойни разговори и ще ви дадат шанс да погледнете с други очи на връзката си.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес