Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дори най-захабеното перде ще стане бяло като сняг, ако направите това

06 октомври 2022, 16:38 часа

Бяло перде - това е класическият вариант, който все още е предпочитан от много домакини, въпреки разнообразието от цветове на пазара. 

Но белите пердета имат един съществен недостатък - бързо губят белотата си и придават занемарен вид на дома. 

Всяка домакиня иска след пране пердето да стане отново бяло като сняг, но за съжаление този резултат често се оказва недостижим дори за най-скъпия перилен препарат. В случая опитните домакини разчитат на един бабин трик.

Напръскайте пердетата и килимите с това и домът ви винаги ще ухае приятно

Бабиният трик за искрящо бели пердета 

При прането на бял тюл опитните домакини използват една съставка, за която едва ли предполагате, че точно тя е способна да възвърне белотата на пердето.

Може да изглежда невероятно, но именно брилянтното зелено, с което се третират рани и охлузвания, е в състояние да върне белия цвят на пожълтелите и посивели пердета.

За целта първо трябва да изперете завесите по обичайния начин и след това да приготвите избелващия разтвор.

Ако искате пердетата да са като нови, напръскайте ги с това

Добавете 7 капки брилянтно зелено към чаша топла вода, разбъркайте и след няколко минути проверете дали е останала утайка. Ако всичко е наред, можете да продължите. Но ако виждате, че съставката се е утаила, разбъркайте отново сместа и я прецедете.

Изсипете приготвената течност в леген с 10 литра вода с температура 35 градуса и оставете тюла за 5 минути, като не забравите да го обърнете.

След това окачете пердето над ваната и го изплакнете, докато водата стане прозрачна.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес