Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джими Пейдж взе докторска степен

12 май 2014, 12:27 часа

Легендарният музикант и бивш китарист на британските рок легенди Led Zeppelin Джими Пейдж получи докторска степен от Музикалния колеж Бъркли в Бостън.

70-годишният британец беше удостоен със званието в събота и произнесе слово пред близо 900 възпитаници на училището в зала Аганис Арена. На събитието присъстваха оше 4000 гости, информира БГНЕС.

Пейдж говори за силата на музиката и как тя се отразява на живота на хората. Той коментира: "Какъв дух има тук. Музиката има толкова сила, няма по-добра позиция от това да правиш нещо, в което си най-добър, а именно музика, и да носиш радост и удоволствие на другите хора. Искам да предам това на всички вас".

Музикалният колеж в Бъркли удостои със степени и ар енд би композиторката Валери Симпсън, джаз пианиста Геру Алън и създателката на младежкия джазов оркестър на Американската музикална програма Тара Мемори.

Пейдж беше водещ китарист на Led Zeppelin повече от десет години до 1980 г. След това бандата се разпад след смъртта на китариста Джон Бонъм. По-късно тази година трябва да се появят преиздания на първите три албума на британците.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес