Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дизайн на тесен коридор: Как правилно да подредите пространството?

16 август 2024, 07:35 часа

Коридорите в съвременните жилища в повечето случаи са тесни, доста мрачни и подтискащи. За съжаление, няма как да ги преправим, но има начин да подобрим ситуацията по достъпен начин.

Оказва се, че дори тесният и малък коридор може да стане удобен, уютен и функционален. Основното нещо е да се подходи правилно към въпроса за неговото подреждане и обзавеждане.

Можете да използвате тапети или боя, за да украсите стените в коридора. Ако изберете тапети, тогава миещите се тапети биха били идеален вариант за коридора, споделят интериорни дизайнери.

При избора на цветова схема даваме предпочитание на светли или ярки тонове. В никакъв случай не трябва да избирате богата цветова схема.

Също така, трябва да изоставите тъмната цветова схема заради това, че тъмните цветове визуално правят стаята още по-малка.

Ламинат, паркет, плочки или линолеум са идеални за покриване на пода в коридора. Интересно ще изглеждат плочки с шарки.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

Килимът в коридора не е най-доброто решение, тъй като ще се превърне в своеобразна колекция от прах и мръсотия. Все пак в коридора влизаме с обувките.

Ето защо, ако решите да използвате килим, най-добре е да поставите малък килим, който може да се пере, или лек килим, който можете да перете или изтърсвате на улицата без никакви проблеми.

Обръщаме специално внимание на осветлението. Уверете се, че в коридора има достатъчно светлина и няма тъмни ъгли.

Монтираме полилей в центъра на коридора и го допълваме с прожектори или стенни аплици.

Малкото тясно помещение не трябва да се претоварва с много мебели.

Следователно, тесен гардероб с огледала, монтирани на вратите, ще бъде напълно достатъчен или можете да сложите голямо огледало на една от стените.

Пейка за удобно обуване и събуване, малък скрин или нощно шкафче.

А за дрехи можете да купите стенна закачалка с куки или подова закачалка, рафт за обувки или компактна стойка за обувки, а също така можете да окачите няколко малки рафта за съхранение на ключове и други дребни предмети.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес