Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Диетолозите разкриха основните тайни да не напълнеем по празниците

01 януари 2023, 17:00 часа

В студения сезон всички ние рискуваме да натрупаме няколко излишни килограма, тъй като това е естествено за тялото. Това е в реда на нещата, но когато става дума за празниците, всичко се променя.

Точно по празниците можем да качим нежелани излишни килограми за зимата. Това не само ще развали външния ни вид, но и ще влоши функционирането на целия организъм.

Какви тайни ще предотвратят опасността да не напълнеете по време на новогодишните празници?

Защо качваме килограми през зимата?

Не използвайте купена от магазина майонеза за дресинга

Почти всички модерни салати, които се слагат на празничната трапеза, трябва да бъдат подправени с майонеза. Този сос е невероятно вкусен, но е също така твърде калоричен.

В резултат на това всяко ястие с добавянето на този компонент става опасно не само за фигурата, но и за здравето. Така че намерете по-здравословна алтернатива на популярната мазна майонеза.

Същността на здравословното хранене

Внимание към водата

По време на празника е прието да се пие алкохол, сладки газирани напитки и сокове от различни плодове. Всички те са вредни за фигурата и здравето. Затова трябва да пиете повече вода. Дори и да си наливате от соковете, разреждайте ги с вода.

Така апетитът ви ще е по-малък и ще подейства положително върху вашето здраве.

Повече активност

По време на празника не трябва да прекарвате цялото време на масата. Експертите съветват да се обърне повече внимание на активността. Предлагайте на гостите танци, игри на открито, разходка на чист въздух.

Така ще успеете да изгорите натрупаните калории значително по-бързо.

5 причини за напълняване, за които дори не сте подозирали

Яжте по-малко

Някои смятат, че по време на празниците не можете да си откажете нищо. Въпреки това след такива щедри празници, ще бъде изключително трудно да се върнете към обичайната диета с нейните ограничения.

Ето защо е по-добре веднага да се настроите на малко количество храна. А най-добре ще е ако проявите воля и въобще не прекалявате по време на тежките празници. Придържането към традиционното количество храна няма да ви застраши от напълняване и проблеми с черния дроб, стомаха, жлъчката и панкреаса.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес