Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Децата на бъдещето – с 32-ма хомосексуални родители

21 декември 2015, 08:15 часа

Професорът по право Соня Сътер от университета "Джордж Вашингтон" е изучила перспективите за раждане на деца от хомосексуални родители.

По-конкретно тя смята за възможна появата в бъдеще на деца с 32-ма родители. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Law and the Biosciences, съобщава The Huffington Post.

Сътер смята, че в бъдеще технологията по екстракорпорална гаметогенеза, позволяваща от човешки стволови клетки с всякакъв пол да се формират сперматозоиди и яйцеклетки, ще получи широко разпространение. Това ще доведе дотам, че детето ще има например един, двама или тридесет и двама биологични родители.

От такава възможност според Сътер ще се възползват хомосексуални двойки, които са ограничени в естествените методи за репродукция.

Технологията екстракорпорална гаметогенеза има някои недостатъци. Първият се заключава в недостатъчната апробация на този метод за репродукция дори при опитни животни. Вторият е възможността от възникване на конфликти в бъдещите семейства, свързани с разпределението на родителските роли.

Но като главно достойнство на екстракорпоралната гаметогенеза Сътер вижда разнообразието и високото качество на генетичен материал, които може да получи детето на бъдещето, а също независимостта на бъдещите родители от избора на партньор за раждане на собствени деца, допълва Lenta.ru.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес