Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветята вече няма да увяхват, дори и когато не сте у дома!

13 август 2021, 09:13 часа

Много хора пътуват доста често било то по работа или за удоволствие. В днешно време това се случва все по-лесно и ние няма да изпуснем шанса да преживеем нови неща извън дома си.

Заради тези три цветя в дома си, вероятно сте самотни

Когат си гледаме цветя обаче, това може малко да ни кара да се чувстваме виновни, защото много добре знаем, че дори да ги полеем преди да тръгнем, вероятно когато се приберем те ще са увяхнали.

Но има един трик, който се нарича "автоматично поливане" и ще спаси цветята ни от дългите отсъствия и тяхното вехнене, докато ни няма.

Разбира се можете да си купите сами такава система за напояване, но и можете да си я сглобите сами, което ще ви излезе много по-рентабилно.

Трябва ви добре измита стъклена бутилка, като в нея не трябва да са останали никакви чужди аромати. След това вземете капачката й и пробийте дупка в нея, напълнете с вода бутилката, затворете я здраво и я обърнете, за да сте сигурни, че водата тече по малко. Трябва да е в малки количества и ако тече прекалено силно, трябва да я увиете с кърпа, за да предотвратите преполиването.

Изчистете вазите с това, за да са по-трайни цветята

Сега я сложете в саксията си и можете да пътувате спокойно, че растенията ви няма да са загинали, когато се върнете от командировката или дълго чаканата почивка.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес