Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чудотворен протеин за кръвно налягане, язви и за фигурата

10 декември 2021, 18:15 часа

Всички добре познават  ползите от протеина. Той е необходим за нашето тяло като строителен материал. Особено полезен е яйчният белтък. Има "протеинови" рецепти за тези, които се притесняват от високо кръвно налягане, от язва на стомаха или гастрит. Освен това протеинът ще ви помогне да подобрите фигурата си.

Този чудотворен продукт е способен да замени напълно вашите хапчета. Има няколко вида протеини: растителен (усвоява се по-лошо), животински (усвоява се по-добре) и протеин, който се усвоява от тялото почти 90%. Това е яйченият белтък.

Ползите от яйчения белтък

Диетолозите свидетелстват, че жените, които постоянно включват яйца в диетата си, имат по-стройна фигура от тези, които рядко опитват яйца.

В народната медицина са известни методи за лечение на стомашни язви и гастрити с помощта на яйчен белтък. Според тях се препоръчва всяка сутрин да разбивате белтъка на едно яйце, да добавяте към него 0,5 чаена лъжичка куркума, разбивате отново и пиете, пише Еconet.ru. Това обаче не е професионална медицинска рецепта. Трябва да имате предвид, че суровите яйца могат да ви донесат редица зарази, затова се препоръчва да се консумират след топлинна обработка.

50 mg пептиди от яйчен белтък в действието си в организма заместват 10 mg каптоприл таблетки. Те имат положителен ефект върху кръвното налягане. Ако имате проблеми с кръвното, можете да разбъркате и да консумирате белтък с куркума сутрин, както при рецептата за стомашни язви. Разрешена е доза от 2 белтъка на 1 чаена лъжичка куркума. 

Интересното е, че белтъкът не губи свойствата си дори след термична обработка.

Как още можете да си приготвите лечебния белтък? Можете да го запечете на фурна или да го сварите в мляко, добавя се куркума (2 белтъка, 1 чаена лъжичка куркума и 0,5 чаена лъжичка цейлонска канела). Консумирайте сутрин (ако имате кръвно) на празен стомах (един час преди хранене) и още веднъж през деня.

И още няколко съвета

·         Не е желателно добавянето на захар към протеина.

·         Белтъкът е най-добре да се консумира суров, ако има гаранция, че яйцата не съдържат салмонела и други инфекции. В противен случай той трябва да бъде подложен на термична обработка.

Лесно е да започвате деня си с консумацията на поне едно сварено яйце.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес