Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Бърз фън шуй": Картините, които влияят зле на енергията на къщата

05 април 2023, 13:00 часа

Fилософия на фън шуй обръща на картините, които иначе се наричат "бърз фън шуй". Те са в състояние да променят преобладаващите енергии в стаята за няколко минути и във всяка посока. Експертът по фън шуй Олга Николаева разказа кои картини влияят зле на енергията на жилищата. Тя също така даде препоръки за избора на картини и тяхното местоположение.

Какви картини влияят зле на енергията на къщата?

Някои картини имат негативно въздействие върху мисленето и пространството. Те предават ин енергия, която се смята за мъртва, тежка. У дома не можете да окачите картини, които изобразяват:

● черепи и кости;

● оръжие;

● агресивни истории;

● ядосани животни;

● планини с остри върхове;

● сцени на насилие.

Никога не слагайте вкъщи ТЕЗИ картини, носят нещастие и беднотия

Снимки, изобразяващи мощни водопади или големи вълни, могат да причинят безпокойство, така че е по-добре да не ги окачвате у дома.

Картини, изобразяващи тела, не трябва да се поставят в хола - те могат да причинят лошо здраве. По същата причина се въздържайте от поставяне на портрети на починали роднини по стените.

Какви снимки имат добър ефект върху енергията на къщата

Експертът препоръчва да изберете картини на планини със заоблени върхове. Голямото количество зеленина също е доста благоприятно - привлича положително и благополучие.

Според фън шуй, картините, които изобразяват следното, имат положителен ефект върху енергията на къщата:

● елен;

● слънчогледи;

● заек;

● бамбук;

● грозде;

● лотос;

● кран;

● малини;

● бор.

Изкуство в интериора: Как да изберем картина за дома и къде да я окачите?

Освен това е по-добре да окачите тези картини в „правилните“ стаи.

Например, в коридора е най-добре да поставите картини на спокойна река, гора, птици. Изображения на природата с ярки елементи имат място в детската стая. В кухнята трябва да окачите картини, върху които са изрисувани плодове, кафе, цветя, градове. Що се отнася до спалнята, там е желателно да поставите картини с пеперуди и цветя.

Съвети за избор на картини

В източната практика не се препоръчва да се разделя едно изображение на няколко, в противен случай неговата цялост се губи. Следователно, дори успешна картина, но разделена на няколко части, ще има лош ефект върху енергията на къщата.

Ярките и сочни изображения ще помогнат за подобряване на отношенията между мъж и жена. Например картини, които изобразяват пристигането на пролетта. Но е по-добре да не окачвате скучни пейзажи у дома, в противен случай животът ще бъде скучен.

Водопадът не се счита за най-добрата картина за къща, но понякога може буквално да спаси ситуацията. Например, ако апартаментът е ъглов или виждате кръстовище от прозореца, това е натрупване на отрицателна енергия. Красивият водопад е в състояние да го „отмие“, предпазвайки домакинството от проблеми.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес