Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британска художничка се омъжи за древен камък

24 март 2016, 16:34 часа

Британската художничка Трейси Емин се е бракосъчетала с древен камък. По думите ѝ сватбата се състояла през лятото на 2015 година в Южна Франция в двора на нейния дом.

Вместо сватбена рокля обаче Емин се издокарала с погребалния саван на своя баща. Било ѝ приятно да осъзнава, че камъкът винаги я чака, пише The Art Newspaper.

"Идеята да се омъжа за камък ми хрумна, след като прочетох кореспонденцията на Йоан Павел II с полския философ Анна-Тереза Тименецка. Като прочетох тази книга, се замислих за платоничната любов, която излиза далеч извън рамките на телесната. По-скоро тя може да се нарече духовно и интелектуално приятелство", разказва Трейси Емин.

По думите ѝ сватбата с камъка има за нея символично значение. Тази постъпка означава, че тя повече не е сама.

"Аз знам, че там някъде на хълма с изглед към морето винаги ще го има красивия камък, който никъде няма да изчезне. Той винаги ще ме чака", заявила британката.

По-рано стана известно, че сънародничка на Емин се е омъжила за самата себе си, а друга – за кучето си. Освен това световната общественост беше потресена от новината за американка, венчала се за виенско колело.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес