Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако ви мъчат разширените вени в големите жеги, това е вашето решение

31 май 2022, 13:35 часа

Едно от най-важните неща, които трябва да правите при проблеми с разширените вени, е да пиете много повече течности и разбира се да промените диетата си.

Според д-р Анна Никитина, флеболог и съдув хирург, няколко са лесните трикове, с помощта на които болките от разширените вени могат да бъдат забравени.

Пет провокатори на разширени вени: Какво причинява деформация на вените дори при млади хора

При големите жеги през топлите месеци, те се разширяват и ни тормозят още повече, като когато тонусът им налаява, кръвта тече по-бавно и това може да доведе дори до кръвни съсиреци.

Ако започнат да се влошат повече през лятото, важно е да се консултирате с флеболог и да измените като за начало диетата си.

Другото, което можете да направите, е да се движите повече, като идеален спорт би бил плуването или дори колоезденето. А най-лесно и също толкова полезно, е да си правите дълги разходки.

Важно е да се приемат много повече течности, да не прекаляваме с излагането на слънце и трупането на тен. Контрастните душове също са много полезни на краката, а това значи да редувате топла със студена вода.

Избягвайте тези обувки – те причиняват разширени вени

Специалистът препоръчва още да се откажем от тежките физически натоварвания и задължително от посещението на сауна или парни бани.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес