Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако усетите неприятна миризма на кожата, направете ТОВА

26 февруари 2022, 15:05 часа

Когато пролетта почука на вратата, ние често се чувстваме изтощени, изчерпани от енергия и сили. Това може да е знак, че тялото ви се е напълнило с токсини и „боклуци“ и има спешна нужда от прочистване. Какви симптоми трябва да повишат бдителността ни и да ни подтикнат да извършим пролетен детокс?

Хронична умора

Всички имаме лоши дни от време на време. Тогава се чувстваме уморени, страдаме от липса на енергия и сила - понякога буквално не искаме да станем от леглото. Ако се появят подобни симптоми няколко пъти годишно (особено през есента или началото на пролетта), не трябва да се притесняваме. Ако обаче не отшумят и вече не помним кога за последен път сме се събудили свежи и отпочинали от сън, това е знак, че страдаме от синдром на хроничната умора.

Най-важният симптом на синдрома на хроничната умора изтощение и безсилие, която продължава най-малко 6 месеца. Тази уморяемост не може да бъде свързана с упражнения или каквото и да било заболяване. Други симптоми включват проблеми с паметта и концентрацията, болки в мускулите, ставите и главата, нарушения на съня, зрителни нарушения, но също са възможни диария, метеоризъм или запек. Ако изключим други, по-сериозни заболявания, а симптомите продължават, това е знак, че страдаме от синдром на хроничната умора и че тялото определено има нужда от детоксикация.

Кожни заболявания

Друг симптом, доказващ, че трябва да наблегнем на поредица от почистващи процедури, са кожните проблеми. Акнето, кожните алергии, обривите и други трябва да се консултират предварително с дерматолог, но ако не открие друга причина, всичко показва, че е налице замърсяване на организма.

На какво се дължи неприятната миризма на кожата

Тялото ви алармира, че има спешна нужда от детоксикация по още един, не особено очевиден начин - заради неприятната телесна миризма. Лошата миризма, която се появява въпреки правилната хигиена, означава, че организма се опитва да се оттърси от токсини чрез кожата. Ако тялото ни излъчва неприятна миризма и имаме някой от предишните симптоми, тогава определено трябва да извършим цялостна детоксикация на тялото.

Наднормено тегло

Наднорменото тегло също е доста очевиден симптом на замърсяване на тялото. Това може да се дължи на небалансирана, мазна и силно преработена храна, която също така доставя на организма много вредни вещества. Те не само забавят значително метаболизма, но и ни тровят отвътре и в крайна сметка съсипват здравето ни.

Когато тялото ни е замърсено с токсини, то се забавя и ние по-лесно хващаме инфекции, губим енергия и продължаваме да наддаваме.

За да прочистите тялото от токсини, първо трябва да се откажете от стимулантите и да премахнете захарта и бялото брашно. Следващата стъпка е да пиете повече вода до поне два литра и да добавите към диетата си много пресни зеленчуци и плодове.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес