Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате да източите пералнята, направете това

18 ноември 2023, 17:00 часа

Източването на пералната машина е лесен процес, който може да се наложи при рутинна поддръжка, преместване или отстраняване на проблеми. Правилното източване на машината гарантира, че водата се отстранява ефикасно, като се предотвратяват потенциални повреди или течове.

Ето ръководство стъпка по стъпка за това как да източите перална машина:

Изключете захранването

Преди да започнете да източвате пералната машина, уверете се, че тя е изключена и извадена от електрическата мрежа. Безопасността трябва да бъде основен приоритет, за да се избегнат токови удари или наранявания по време на процеса.

Намерете маркуча за източване

Маркучът за източване обикновено се намира в задната част на пералната машина. Той представлява гъвкава тръба, изработена от гума или пластмаса. Проверете в ръководството на машината, ако се затруднявате да го откриете.

Пералнята издава странен шум - има ли проблем?

Разположете тавата за източване

Поставете плитка тава за източване или кофа под края на маркуча за източване. Това ще улови остатъчната вода, която излиза по време на процеса на източване, като предотврати разливането ѝ по пода.

Разкачете маркуча за източване

Внимателно отстранете маркуча за източване от пералната машина. В зависимост от вида на скобата, с която е закрепен маркучът, може да се наложи използването на гаечен ключ или клещи. Пригответе се, че при изключването на маркуча ще изтече малко вода.

Оставете водата да изтече

Оставете водата да изтече от маркуча в съда за оттичане или в кофата. Ако водата се оттича бавно, проверете дали няма прегъвания или препятствия в маркуча. Отстранете всички запушвания, за да улесните плавното изтичане.

Проверете филтъра на помпата

Някои перални машини имат филтър на помпата, който може да задържа власинки, замърсявания или чужди тела. Направете справка в ръководството на машината, за да откриете и почиствате редовно филтъра на помпата. Това може да подобри дренажа и да предотврати бъдещи проблеми.

Свържете отново маркуча за източване

След като водата се е отцедила напълно, свържете отново маркуча за източване към пералната машина. Уверете се, че той е затегнат правилно, за да избегнете течове.

Най-големите проблеми с пералнята и как да ги решим?

Проверете за течове

След като свържете отново маркуча за източване, проверете района за евентуални признаци на течове. Извършете кратък тестов цикъл с малко количество вода, за да се уверите, че връзката е сигурна и няма течове.

Изхвърлете водата

Изхвърлете правилно водата, събрана в дренажния съд. Ако водата е чиста, можете да я използвате за поливане на растения или за други цели, които не са предназначени за пиене.

Включете захранването

След като се уверите, че няма течове и маркучът за източване е здраво свързан, включете пералната машина в контакта и включете захранването. Вашата перална машина вече е готова за употреба.

Редовното източване на пералната машина помага за поддържане на нейната ефективност и удължаване на живота ѝ, като същевременно предотвратява потенциални проблеми, които могат да възникнат от застояла вода.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес