Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин

20 февруари 2022, 08:45 часа

Всеки има своето обяснение защо пие вода с лимон сутрин – повече енергия, по-добри вкусови усещания, по-добро настроение, отслабване. Всички те малко или много имат право, затова в следващите редове ще представим 9 причини, поради които да пиете вода с лимон всяка сутрин.

Извеждане на токсините

Лимонът ги улавя, а пък топлата вода помага за по-лесното им извеждане от тялото. По този начин се помага и функцията на черния дроб като „чистач“ на тялото.

Помага за отслабването

Тайната се съдържа в пиктиновите влакна, които се съдържат в лимона. Те потискат чувството на глад особено към нездравословни храни. Хората, които имат дефицит на витамин С, който се съдържа основно в лимона, са склонни към напълняване. Когато се комбинират приема на витамина с физическа активност, то отслабването става възможно. Можете и просто да ходите, но с много бързо темпо.

Намалява възпаленията

Ако пиете вода с лимон, ще намалите киселината в тялото, която е основната причина за редица възпаления. Най-много ще се повлияе на пикочната киселина, която е виновна за болките в ставите.

Подобрява имунитета

Когато сме стресирани, той спада. Липсата на витамини може да влоши нещата. Затова приемайте сутрин лимонена вода, за сте здрави. Също така, витамин С укрепва дихателните пътища, тъй като действа особено добре на епителната тъкан.

Подобрява храносмилането

Лимонената киселина не само премахва някои токсини от тялото, но помага и в редица храносмилателни проблеми. Сред тях са подуване, газове и киселини.

Поддържа кожата красива

Лимонът е богат на антиоксиданти, които имат подплатяващо действие върху кожата на лицето и тялото. Причината за това е, че се борят със свободните радикали, които са причина за бръчки, петна, мимически линии и други. Стимулира и производството на колаген, който пък се грижи за еластичността на кожата.

За кървене на венците

Да, действително при някои хора това е причината – липсата на витамин С. Все пак, мийте зъбите си след като сте били вода с лимон, тъй като киселината може да повреди зъбния емайл.

Източник на калий

Лимонът е източник и на калий, който е важен за цялостен тонус на тялото. Липата му може да доведе до мускулни болки и последваща атрофия, депресия и безсъние, задържане на вода, болки в костите и ставите, умора, запек, нервни разстройства и сърдечни проблеми.

Повишаване на енергията

Лимонът ще повиши енергията ви, а също така ще намали чувството за умора, депресия и лошо настроение. Ще се намали и тревожността, а пък жълтият цвят има успокояващ ефект върху нервната система и сами ще се убедите в това, като сравните състоянието си преди приема на лимонена вода и след.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес