Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 прости правила за високо самочувствие

27 февруари 2018, 14:23 часа

1. Седнете изправени

Според изследвания, сядането с добра поза не само ще доведе до по-уверени, положителни мисли, но и ще увеличи общото ви настроение. Така че следващия път, когато се окажете напуснати, изправете рамене.

2. Пийте кафе

Обичате кафето? Ами имате късмет, тъй като е доказано, че кофеинът увеличава енергията, бдителността и да, дори и самочувствието. Така че почерпете се още една чаша от любимото кафе.

3. Изпотете се

Ние всички знаем, че упражненията са добри за вашето физическо благополучие, но знаехте ли, че упражняването редовно може да направи чудеса и за вашето психическо здраве? Изследванията показват, че дори и най-малкото изпотяване може да доведе до повече самочувствие, да не говорим за по-малко стрес.

4. Напръскайте се с любимия си аромат

Нуждаете ли се от друго извинение, за да се напръскате с любимия си аромат? Оказва се, че ароматите играят огромна роля в начина, по който се чувствате и можете незабавно да извлечете редица емоции, включително да се чувствате по-спокойни, щастливи и уверени.

5. Визуализирайте величието

Ако сте в моментна криза, но имате нужда от бърза увереност, опитайте просто да затворите очите си и да се обърнете към вашето въображение. Подгответе ума си успех, като си представите, че завладявате лична цел. Помнете силата на визуализацията: виждането е вяра. Колкото повече визуализирате постиженията, толкова повече ще очаквате успех, а това мислене може само да доведе до по-големи чувства на самоувереност.

6. Слушайте музика

Не само слушането на оптимистична музика незабавно вдишва настроението ви, но и възпроизвеждането на мелодиите може да ви накара да се почувствате по-силни.

7. Носете усмивка

Не крийте вече своята усмивка от света. Вместо това я покажете на всички. По този начин ще изглеждате уверени и силни, а хората ще забележат това. Не мислете само, че усмивката има външни ефекти. Изследванията показват, че усмивката може да елиминира вътрешни признаци на стрес, което ви кара да се чувствате по-щастливи и по-спокойни.

8. Подкрепяйте себе си

Говорете със себе си. Мислете положителни мисли. Използвайте силата на самоутвържденията и се съсредоточете върху доброто. Погледнете се в огледалото и кажете на този човек, когото виждате, колко страхотен е. Публикувайте лепкави бележки около дома си, за да си го напомняте също, защото колкото по-често практикувате себелюбието, толкова по-бързо ще повярвате!

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес