Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 признака, че сте попаднали на лош човек (ЧАСТ I)

01 септември 2020, 11:16 часа

Всеки знае, колко вреден може да е лошият човек в живота ни. Колеги, съседи или просто познати - важно е, да се обградите от хора с положителна енергия. Можете ли да се предпазите от другите обаче?

Ето ви няколко признака, по които да разпознаете човек с негативна енергия, който само ще ви навреди:

1. Той ​говори лошо зад гърба на някого

Представете си ситуацията: идвате на интервю във фирма, в която изпълнителният директор започва да ви разказва за недостатъците на неговия асистент, секретар и други служители.

Съгласете се, не е много приятно да слушате. Освен това е възможно той да каже същото за вас зад гърба ви. Съгласявайки се да работите за такъв директор, рискувате да попаднете под влиянието на токсичен човек.

Ако някой, когото познавате, критикува или се оплаква от трето лице, което в момента не е наоколо, това може да е знак, че се занимавате с отровен човек - а когато не сте наблизо, той ще говори лошо и за вас. ...

2. Той се оплаква

Някои от най-енергийно предизвикателните хора са тези, които винаги се оплакват.

Ако често сте в компанията на такива хора, това може да е вредно за вашето настроение, производителност и евентуално дори за здравето ви.

Наред с това, ако и вие, както повечето, искате да помогнете на жалбоподателя, рискувате да бъдете въвлечени в безнадеждно приключение.

Не се опитвайте да поправите това, което не ви харесва. То ще е почти винаги губеща кауза.

Ето защо, ако още на запознанство, някой започне с многобройните си оплаквания, помислете дали искате да виждате този човек. В крайна сметка безкрайните оплаквания и недоволството от живота могат да повлияят негативно на вашите.

3. Изисква специално отношение

Човекът, който очаква работата му да бъде приета, дори след като така нареченият срок вече е изтекъл. Ако някой иска да стигне до дадено събитието безплатно или да отиде на него извън регламентиран ред. Ако попаднете на някой, който се държи по подобен начин, помислете над това.

Ако някой ви помоли за специална услуга, когато току-що сте се срещнали, просто си представете как този човек може да нахалства и да седне на врата ви, когато ви опознае по-добре.

4. Демонстрира показност и помпозност

Ако, интервюирате някого и той говори за постиженията си е приемано за нормално.

В други ситуации, ако някой изведнъж започне да се хвали и да казва колко е добър, умен, красив или успешен, внимавайте! Може би по този начин вашият събеседник се опитва да повлияе на вашето мислене.

Следва продължение…

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес