Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7-те най-големи врагове на женското самочувствие

04 септември 2022, 20:05 часа

В тази статия ще ви изредим на кратко най-честите причини за липса на самочувствие при представителките на нежния пол, а именно:

1. Враг №1 - Килограмите

Ако сте опитали всички нашумели диети, но резултатите са частични или временни, ако следвате най-модерните съвети на диетолози и фитнес инструктори или пиете по 8 чаши вода дневно, но все пак не достигате до мечтаната фигура, имаме успокоителна новина за вас - здравословното отслабване се случва бавно, но резултатите са трайни. Необходимо е да задействате определени химични вещества във вашето тяло. За тази цел хапвайте често и балансирано и се постарайте да тренирате поне 3 пъти седмично. Чудесно е да пиете 2 чаши вода преди всяко хранене.

2. Враг №2 - Бръчките

За запазването на младостта, освен грижи отвън трябва да положите и такива отвътре, защото с напредване на възрастта тялото забавя производството на колаген. За това и се появяват бръчките около челото, очите, устните и т.н.т. Не се притеснявайте, редовното почистване на кожата на лицето и хидратирането с козметика подходяща за вашият тип кожа ще освежат цялостният ви вид и кожата ви ще засияе.

4-те зодии, които имат ГОЛЯМО самочувствие без значение от визията им

3. Враг №3 - Торбичките около очите

Освен умората, причина за появата на досадните торбички около очите може да бъде и липсата на калции и желязо. Има много статии и съвети относно премахването им, но най-добър съвет ще получите от специалист по лицева диагностика след направата на необходимите изследвания.

4. Враг №4 - Мазна или суха кожа

Мазната кожа е благоприятна среда за поява на комедони, акне или възпаления. За предотвратяването им е необходимо да регулирате мастния себум, с помощта на различни козметични процедури или средства. Сухата кожа пък страда от нацепвания, възпаления, лишеи и редица други, които могат да бъдат овладени чрез редовна хидратация.  За правилната поддръжка на кожата ви е необходимо точно да определите вида и.

5. Враг №5 - Косопад или зле изглеждаща коса

Определено здравата и лъскава “грива” привлича погледите и дава самочувствие на жените. Да имате такава коса обаче не е лесна задача, защото тя е уязвима на всякакви влияния. Освен външните фактори като излагане на  слънце и вятър, от съществено значение е и състоянието на хормоните ви, като и това дали често подлагате косата си на третирания - боядисване, къдрене или изправяне. Това, което можете да направите е давате на косата си честа почивка и грижа според типа и и да приемате повече витамини.

Защо е важно да имаме самочувствие

6. Враг №6 - Лош дъх или проблеми със зъбите

Напоследък се наложи модата на избелването на зъби или пък поставянето на керамични или кристални фасети. Холивудската усмивка изисква грижи както отвън така и отвътре. За появата на лош дъх, виновник може да е стомашен проблем или развален зъб. Консултирайте се със специалист, за да установите дали нямате калциев дисбаланс.

7. Враг №7 - Баналния целулит

Това е проблем, който тревожи всяка дама. За появата на портокалова кожа могат да бъдат виновни задържаните течности в организма, нарушения в хормоните или пък заседнал начин на живот. Това е слабост на съединителната тъкан и изисква комплексни и специални грижи.

Дами, външният вид не е за подценяване, но не забравяйте, че най-важната причина да се чувствате красиви и ценени и да имате добро самочувствие е обичта на половинките ви.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес