Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 тайни на японските красавици, които трябва да усвоите

08 юли 2024, 17:33 часа

Всеки асоциира Япония с нещо различно. Но сред най-ярките признаци: минимализъм, черешови цветове, иновации, суши, естетика, има нещо, което идва на ум на почти всички - дълголетие. В края на краищата именно тази страна е на първо място по продължителност на живота. В същото време е много трудно да се определи възрастта на японските красавици, те изглеждат млади на всякакви години.

Евгения Гладкина, експерт по възстановяване на организма и хранене, автор на собствен метод за здравословно гладуване, биохакер с 15-годишен опит, ни разказа за тайните, които ви позволяват да останете млади и красиви дълго време.

Тайна 1: Култура на хранене

Това е най-големият и впечатляващ пласт от живота на японските красавици, който влияе пряко върху младостта и здравето. Цялото население на страната изучава и спазва философията на храненето още от детството. Основните принципи са:

- пълноценност - понятието включва много аспекти, включително използването само на сезонни и пресни продукти, компетентното им комбиниране, сервиране, премерено хранене, абсолютно потапяне в процеса без джаджи и телевизия;

5 тайни за красотата на французойките

- разнообразие - японците имат много съставки в храната си, храната се различава по състав, цвят и вкус, в менюто има 100 и повече артикула седмично;

- много риба и морски дарове - те съдържат огромно количество хранителни вещества (желязо, калций, йод и др.), които са полезни за сърдечносъдовата система, предотвратяват рака. В същото време морската риба има високо съдържание на ценни мазнини, а консумацията им влияе върху качеството и еластичността на кожата;

- голямо количество зелен чай - продуктът се счита за безспорен лидер по съдържание на антиоксиданти, които пряко влияят върху удължаването на красотата и младостта;

- почти пълна липса на захар и сладкиши;

- стриктно три хранения - закуска, обяд и вечеря (без закуски).

Последната точка ви позволява да поддържате в ред стомашно-чревния тракт. Между храненията има доста дълго време, когато организмът има възможност да се възстанови, да усвои качествено храната, да усвои всички ползи от продуктите, дори и да има някои претоварвания. Закуската, обядът и вечерята се провеждат по едно и също време, като последното хранене е доста рано, около 18,00 ч. И дори кухните на ресторантите в Япония затварят още в 20,30 ч. Така че можем да кажем, че японците са на интервално гладуване, защото между вечерята и закуската минава много време.

Тайна 2: Постоянно движение

Японките следят не само какво и как ядат, но и каква е активността им. Те винаги са в движение и поддържат добра физическа форма. В страната има класове за упражнения за тази цел по радиото, телевизията, онлайн. Като цяло всички японци започват сутринта си не с новинарска емисия или кафе, а с гимнастика. Тя трае не повече от 10 минути, но дава енергия за целия ден.

Основната тайна тук се крие в последователността, в дисциплината. Само редовността ви позволява да запазите енергичността, младостта и красотата си в продължение на много години.

Тайна 3: Японска йога

Това направление е измислено от Накамура Темпу. Той е роден в Токио и от малък проявява интерес към духовните практики. С течение на времето Темпу създава свое собствено направление: в резултат на това японската йога се състои само от няколко упражнения, тя е много проста, но ефективна, интегрираща душата и тялото. Японците не се опитват да открият тайната в комплекса. Най-простите неща им помагат да останат здрави и красиви.

Тайна 4: Диагностика и медицина

Японските красавици приемат хранителни добавки, които преминават през най-строг контрол на качеството. В Япония медицината е високоразвита, както и диагностичните методи за откриване на заболяванията в ранен стадий.

Тайна 5: Психично здраве

Японците знаят как да работят с психическата си компонента. Тук има два основни момента:

Горски бани

Това е образен израз за разходка в гората. Те оказват отлично въздействие върху психологическото състояние и емоционалния фон, успокояват, карат мозъка да работи по различен начин. И всичко това има много силен подмладяващ характер.

Тайни за красота на момичетата от цял свят: 7 топ тенденции от различни страни

Икигай

Това е изкуството на съзнателния и хармоничен живот, когато човек е напълно удовлетворен и има душевно спокойствие, защото всичките му действия са надарени със смисъл. Японките от детството си търсят своя икигай, за да изживеят живота си в състояние на възторг, полет и младежка енергия. Когато човек се намира в такъв енергиен пашкул, той не е склонен към депресия, погълнат е и е изцяло ангажиран с работата си, а това се отразява положително и на нивото на здравето и състоянието на организма.

Тайна 6: Висока осведоменост за опасностите от токсините

Цялото японско население ясно знае, че козметиката трябва да се използва натурална, а битовата химия - чиста. Токсините ускоряват стареенето ни: колкото по-малко са те в продуктите, които използваме, толкова по-млади и здрави оставаме.

Тайна 7: Качествен сън

Японските красавици си лягат рано и организират правилно мястото си за почивка. За да спят по-добре, те се движат много: за тази цел в страната има градини и паркове, където можете да се разхождате, да медитирате, да съзерцавате.

Всички горепосочени тайни влияят на вътрешното състояние и се отразяват на външния вид, което ви позволява да поддържате цветущ външен вид независимо от възрастта.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес