Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 растения, които изпълват къщата с добро настроение

23 октомври 2024, 21:42 часа

Растенията са важна част от декорирането на нашия дом или офис. Те придават свежест и естествена красота на всяка среда.

Още: Тази домашна тор е гориво за всички цветя

Освен това, растенията подобряват потока на положителна енергия в околната среда и предават усещането за благополучие всеки ден. За щастие можете да отблъснете отрицателната енергия, като поканите някои специални растения в дома или офиса си. Въздействието ще е добре дошло не само за вас, но и за хората около вас.

Босилек

Смята се, че отглеждането на босилек в дома или градината има лечебно духовно влияние върху околната среда и хората, които го споделят. Ползите са много. Босилекът е едно от малкото растения, които отделят кислород 20 часа на ден и абсорбират вредни газове като въглероден диоксид и въглероден окис от околната среда. Растението трябва да се постави в северното, източното или североизточното крило на къщата или градината.

Орхидея

Според китайската философия орхидеята е растение, което носи положителна енергия. Тя не само подобрява енергията в къщата, но и физически и духовно живота на нейните обитатели.

Мирна лилия

Мирната лилия е друго цъфтящо растение, което подпомага духовното, физическото и психическото благополучие. Неговите блестящи листа подобряват потока на добрата енергия в къщата.

Това растение пречиства въздуха, като неутрализира вредните газове в помещенията. Пречиства въздуха от токсини като бензол или въглероден окис.

Розмарин

Розмаринът ви помага не само физически, но и психически. Помага за пречистване на въздуха у дома и в офиса от вредни токсини. Ароматът му е фантастичен и има незабавно въздействие върху подобряването на настроението, духовната жизненост, намаляване на умората, тревожността, подобряване на паметта, съня и възстановяване на силите.

Розмаринът носи мир на душата, затова заслужава достойно място във вашия дом. Дръжте розмарина на слънчево място и не го поливайте.

Жасмин

Жасминът, който иначе е известен като растението на двойките, предава положителна енергия и укрепва връзките и подобрява любовните отношения. Сладкият му аромат помага за елиминирането на негативната енергия от помещението и дава самочувствие и оптимизъм.

Алое Вера

Растението Алое Вера носи късмет и положителна енергия. Грижата за него е много проста. Можете да го отглеждате на място без пряк контакт със слънцето и да го поливате редовно.

Още: Кога е твърде късно да подрежете хортензиите

Алое Вера не понася застояла вода, така че добрата дренажна система е от съществено значение. Препоръчва се Алое Вера да се поставя в коридорите, за да абсорбира негативната енергия в дома ви.

Хризантема

Хризантемата дава положителни чувства и премахва лошите емоции. Има пречистващи въздуха свойства и премахва вредните токсини. Това растение насърчава благосъстоянието и символизира дълголетието.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес