Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 неща е по-добре да не държите на перваза на прозореца: Грешките на всяка втора домакиня

06 май 2023, 12:44 часа

Первазът на прозореца е удобно място за нареждане на всякакви неща, но не всички са подходящи за там. Ето 7 неща, които не е добре да държите на перваза на прозореца, ако целите да запазите тяхното качество и безопасност.

Лекарства

Много лекарства са чувствителни към светлина, температура и влажност, които могат да се променят на перваза. Това може да намали тяхната ефективност или да причини нежелани реакции. Най-добре е лекарствата да се съхраняват на тъмно и сухо място, например в комплект за първа помощ или шкафче.

Храна

На перваза на прозореца храната може да се развали по-бързо или да привлече насекоми. Особено опасно е да съхранявате на перваза на прозореца месо, млечни продукти, яйца, плодове и зеленчуци. Най-добре се съхраняват в хладилник или в специални съдове.

Съвети за съхранение на храната в хладилника, така че да не се разваля

Козметика

Козметиката също може да пострада от светлината, температурата и влажността на перваза.

Тя може да промени цвета, аромата или текстурата на козметиката, както и да се развият бактерии в нея. Най-добре е да съхранявате козметиката на хладно и сухо място, като тоалетка или козметична чанта.

Електроника

Електронни устройства като телефони, таблети, лаптопи или фотоапарати не обичат колебанията на температурата и влажността на перваза. Това може да повреди техните батерии, екрани или други части. Най-добре е да съхранявате електрониката в чанти или калъфи далеч от прозореца.

Растения

Въпреки че много растения обичат светлината и топлината на перваза на прозореца, не всички са пригодени за това място. Някои растения могат да получат твърде много слънчева светлина или да прегреят на перваза на прозореца, което ги кара да увяхват или изгарят.

Най-добре е да подбирате растенията според техните светлолюбиви и температурни предпочитания и да ги поставяте на подходящото място.

Грешките при съхранение на млякото, които допускаме и могат да го развалят

Книги

Книгите също могат да бъдат повлияни от светлина, температура и влажност на перваза. Това може да причини избледняване на кориците, пожълтяване на страниците или появата на мухъл по книгите. Най-добре е да съхранявате книги в шкафове или лавици далеч от прозорците.

Тъкани

Тъкани като дрехи, спално бельо или завеси могат да загубят цвят или форма на перваза. Те могат да привличат прах или мръсотия от улицата или да станат дом за дървеници или молци. По-добре е да съхранявате тъканите в шкафове или скринове, а пердетата да перете и гладите редовно.

Това са 7 неща, които не могат да се съхраняват на перваза на прозореца. Проверете перваза на прозореца си и се отървете от ненужното. Вашият дом ще стане по-чист и по-уютен!

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес