Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 начина да направите чорапогащника по-издръжлив

20 декември 2021, 09:10 часа

Много дами изпадат в ужас, когато свърши топлото време и трябва да започнат да носят чорапогащи. Този деликатен елемент от дамския гардероб е изработен от тънък, но издръжлив материал. Въпреки това, той все пак се къса и не може да бъде възстановен. Как да предпазим чорапогащника от протриване и късане.

1.       Грижа за ноктите

Ноктите са основната причина за много бримки и закачания. Освен на двете ръце, и на краката. Трябва внимателно да следим състоянието им. Неравностите и счупените нокти са постоянна причина за късане.

2.       Правилните обувки

Ако размерът на обувката пасва, не се трие, не се пързаля, тогава такъв чифт е малко вероятно да повреди деликатната тъкан на чорапогащника. Но ако планирате да сте с обувки през целия ден, тогава е по-добре да обуете дамски терлички, това ще облекчи натоварването на чорапогащника в областта на пръстите на краката.

3.       Размер

Изберете подходящия размер чорапогащник. Фокусирайте се върху по-големия индикатор в размерната мрежа. В опънато състояние найлонът вероятно по-лесно ще пусне бримки, които не могат да бъдат покрити с нищо. Така и на вас ще ви е удобно. При използване на по-малък размер, чорапогащникът непрекъснато ще се свлича или ще ви стяга.

4.       Ако се пусне бримката

Така наречената бримка трябва да бъде спряна от по-нататъшно разрастване. За това е подходящ лак за нокти, за предпочитане безцветен. Можете също да разтриете края на бримката със сапун. Когато изсъхне, образува плътно петно ​​и примката няма да се отваря допълнително.

5.       Груби шевове

По-добре е да проверите любимите си обувки за груби шевове. Ако има такива, тогава те се намазват с лепило или лак. И мястото с ципа трябва да е минато с лепило.

6.       Фризер

Колкото и странно да изглежда, но нишките, от които са направени чорапогащите, стават по-силни след замръзване. Необходимо е да намокрите чорапогащника и да го поставите във фризера за една нощ. На сутринта го извадете и го оставете да се стопли в стаята. След това обуйте и носете без страх от късане.

7.       Пране

Разбира се, този артикул трябва да се пере. Трябва да изберете ръчно пране или деликатно автоматично пране, но в специална защитна торбичка.

Чорапогащниците подчертават красотата на женските крака. Следователно, те привличат вниманието към себе си. Можете да изберете класически, можете да фантазирате, основното е да ги предпазите късане по правилния начин.

 

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес