Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 здравословни супи за есента

16 септември 2024, 12:14 часа

Въпреки че краят на лятото може да означава, че някои от любимите ви продукти излизат извън сезона, не се паникьосвайте: сезонът на супите е тук!

Още: Идеално основно без месо: Зеленчукова лазаня с гъби

Когато времето застудее и салатите просто не ви дават това топло и уютно настроение, което търсите, супите са фантастичен начин да включите зеленчуци и други здравословни съставки в диетата си. Продължете да четете за нашия списък с най-добрите есенни супи, които ще осигурят както вкуса, така и основните хранителни вещества, за да ви помогнат да се почувствате най-добре, когато зимният сезон започне.

Крем супа от гъби и див лук

Тази супа изисква два различни вида гъби. Това означава, че можете да намалите солта, тъй като самите гъби допринасят за голяма част от дълбочината на вкуса в рецептата. Гъбите съдържат и изненадващо количество витамини, минерали и фибри.

Пилешка супа с фиде

Колекция от най-здравословните и питателни супи не би била пълна без пилешка супа с фиде. Лук, моркови и целина – класическата ароматна основа за пилешка супа – всички те осигуряват отлични порции основни хранителни вещества, като витамини С и К. Пилето носи протеина. Бульонът съдържа важни минерали като желязо и селен, като същевременно ви помага да постигнете целта си за хидратация.

И накрая, изберете вашето зърно: независимо дали използвате фиде или ориз, въглехидратите са от решаващо значение за тонизирането на тялото ви за любимите ви есенни дейности.

Крем супа от зеле

Тази вкусна супа изисква само 10 съставки и се приготвя за 30 минути, което прави идеалната супа за седмицата. Звездната съставка тук е зелето: често пренебрегвано в раздела за продукти, зелето всъщност е впечатляващ източник на фибри, витамини и минерали и може да помогне за подобряване на храносмилането.

Веган крем доматена супа

Доматите са основен източник на антиоксиданти като ликопен, съединение, което може да бъде свързано с намален риск от сърдечни заболявания, както и фибри, витамин С и калий. Ако желаете още по-силен вкус на домати, добавете една препълнена супена лъжица доматено пюре, докато лукът и чесънът се готвят и разбъркайте, докато потъмнее.

Супа от броколи с крутони чедър

Броколите са богати на витамини и минерали, както и антиоксиданти, които помагат да се поддържа възпалението под контрол и защитават клетките в тялото ви. Смесени със спанак, праз, заквасена сметана и чедър и гарнирани с хрупкави филийки франзела, цялото семейство ще хареса тази бърза и лесна рецепта.

Още: Бърза рецепта за лек обяд: Картофена крем супа

Пълнозърнесто минестроне с чипс от пармезан

Разменете обичайния си избор на паста или ориз и опитайте Farro в тази успокояваща, подхранваща супа. Farro е древно зърно, което е пълно с фибри и протеини, в допълнение към широка гама от антиоксиданти и витамини. Придава текстура на тази супа, която също е пълна със зеленчуци.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес