Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 хитри начина за скриване на неравни стени без шпакловка

03 юли 2023, 21:19 часа

Дизайнер: дебели тапети, текстурирана мазилка и няколко други материала ще ви съдействат за скриването на неравните стени

Няма абсолютно равномерни стени, но понякога това не създава никакви неудобства. Понякога обаче все пак се виждат нередности и искаме да ги поправим. Как да решим проблема без шпакловка, разказа експерт в областта на домашните ремонти.

Плътен релефен тапет

Ако стените са неравни, използването на тънки тапети не е опция, тъй като те се фокусират върху всички недостатъци. По-добре е да купите многослоен релефен тапет, съветва експертът.

В същото време ще трябва да не се избират различни принтове и ясни геометрични шарки, които изискват прецизно съединяване, за да не се подчертават недостатъците на стените. По-добре е да се заложи на абстракции и рисунки във флорален стил, но без симетрия.

С какво да запълня дупка в стената - 5 бързи решения

Текстурирана мазилка

Това е друга опция за декорация на стени, която ще ви помогне да скриете нередностите, както и да спестите много пари. Ако къщата е нова и има вероятност да се появят пукнатини по време на слягане, това ще изглежда като оригинална идея за такъв декор.

Текстил

Не всеки ще хареса това решение, въпреки че може да бъде изпълнено много стилно. Например, с помощта на завеси, изработени от текстурирани тъкани. Това ще помогне да се скрият несъвършенствата на покритието и ще добави комфорт към цялостната картина на интериора.

Как да разберем дали една стена е носеща в апартамента?

Дървени летви, пана, хастар

Тези неща ще свършат добра работа за скриване на недостатъците на стените. Освен това, можете да се възползвате от модното решение и да продължите да покривате пода на стената (например с помощта на ламинат).

Растения

Фитостената е оригинална версия, която ще привлече вниманието на гостите. Ако има една стена, която е силно засегната от неравности в сравнение с останалите, тогава опитайте да я украсите с живи растения. Изглежда стилно, скрива несъвършенствата на стените и почиства въздуха, отбеляза специалистът.

Необичайни тапети

Необичайни тапети с една картина ще ви помогнат да се справите с проблема с неравните стени. Това е сравнително бюджетен вариант и когато се лепи, не остават фуги.

Наскоро дизайнерите споделха в кой случай е по-добре да изберете тапети и в кой случай - боядисване на стените. Всяка от тези опции има своите плюсове и минуси.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес