Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 грешки, които двойките правят след скандал

29 юли 2024, 20:32 часа

Всяка връзка неизбежно включва спорове, но как двойките се справят с конфликтите може да направи разликата между здравата връзка и токсичната. За съжаление има определени грешки, които двойките правят след битка и тези грешки могат значително да влошат ситуацията.

Вижте още: Само 2 прости думи могат да предотвратят разочарованието за всички: Нова теория зарадва 33 милиона души

Ето 6-те най-чести грешки и как можете да ги избегнете!

1. Игнориране на проблема

Най-голямата грешка е двойката напълно да игнорира проблема и да се преструва, че нищо не се е случило. Избягването на конфликт може да доведе до натрупване на негодувание и много по-големи конфликти в бъдеще. Важно е да говорите открито и честно за това, което е причинило кавгата и да се опитате да намерите средно решение, така че и двамата партньори да са щастливи.

2. Непоемане на отговорност

По време на спорове е лесно да обвиним другия и да откажем да поемем отговорност за нашата част от вината. Това отбранително отношение може да попречи на разрешаването на конфликта и да създаде допълнително напрежение. Признаването на собствените ви грешки и поемането на отговорност са основни стъпки за решаване на проблеми.

3. Емоционално отдръпване

След спор някои партньори се оттеглят емоционално, отказвайки да общуват или да изразят чувствата си. Това оттегляне може да създаде усещане за дистанция и да накара другия партньор да се почувства отхвърлен. Важно е двамата партньори да общуват и да си оказват емоционална подкрепа.

4. Продължение на предишни кавги

Понякога след спор партньорите се връщат към предишни конфликти, повдигайки неразрешени проблеми от миналото. Този подход може да направи текущия спор да изглежда още по-съкрушителен и може да попречи на текущия проблем да бъде разрешен. Важно е и двамата партньори да се съсредоточат върху настоящия проблем и да избягват да повдигат минали конфликти.

Вижте още: 4 предупредителни знака от Вселената, които не трябва да пренебрегвате

5. Липса на компромис

Във всеки конфликт е необходим компромис. Отказът от компромис и намиране на решение, което удовлетворява и двете страни, може да удължи конфликта и да породи негодувание. Затова е особено важно и двамата партньори да вземат предвид чувствата на другия и да намерят справедливо решение.

6. Не оставят необходимото време за заздравяване

След битка понякога е необходимо време, за да заздравеят емоционалните рани. Двойките, които не отделят това необходимо време и се опитват да се върнат към нормалното си състояние веднага, рискуват да не разрешат конфликта напълно. Важно е да дадете място и време за размисъл и лечение, преди да продължите напред.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес