Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 вещи у дома, които вредят на здравето ни

06 октомври 2020, 16:49 часа

Здравето ни зависи от толкова много фактори, че понякога не можем да следим всичко, което оказва негативно влияние върху здравословното ни състояние. Ще ви подскажем кои са вещите у дома, които ви вредят, без да го осъзнавате.

1. Матракът

С годините по матрака ни се натрупват акари и фина прах, които могат да бъдат много вредни за здравето ни. Освен, че пречат на хората с алергии и респираторни проблеми, мръсотиите в матрака могат да предизвикат такива състояния в хора, които никога не са имали алергии към нищо. Хубаво е да перете матрака с професионална машина поне веднъж на 2 години ползване.

2. Възглавниците

Възглавниците също спадат към опасните вещи, които притежаваме, защото отново са пълни с акари. Лицето ни трябва да е добре защитено, особено когато спим, затова е хубаво да сменяте възглавниците у дома на всеки 1-2 години. Още по-добре е, ако използвате междинна предпазна калъфка за по-добра изолация от мръсотията.

3. Гребенът

Много хора не знаят, че редовно трябва да измиват гребена си с препарат и топла вода, за да се отърват от мръсните наслоявания по него. Можете да си докарате пърхот или кожно раздразнение на главата, ако не поддържате чист гребена си за коса.

4. Завесата за душ

Непременно включвайте в ежеседмичното почистване на банята си и завесата за баня. По нея остават доста бактерии, които могат да се пренасят на различните членове на семейството. Хубаво е да купувате и нова завеса веднъж на 1-2 години.

5. Рутерът

Знаем, че вече няма домакинство, в което да липсва безжичен интернет, но трябва да знаете, че той крие своите рискове за здравето. Невидимите вълни, които изпраща из целия дом, могат да влияят негативно на здравето ни. Опитайте се да държите рутера си в някой ъгъл на стаята, така че вредните излъчвания да не минават през вас.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес