Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5-те тайни, които спазва всяка французойка за перфектен външен вид

05 октомври 2021, 15:15 часа

Как изглеждат французойките? Техният ръководен принцип е: оценявайте естествените си сили, вместо да се представяте за някой, който не сте. Тук се крие тайната на техния безгрижен поглед, който изглежда несъвършен и направен „бърз“. И наистина, защо французойките са винаги толкова красиви?

10 прости съвета за перфектен външен вид без грим

Изводът е много прост: французойките не преследват тенденциите на всяка цена. Те избират какво точно подхожда на красотата им. Преди всичко обаче те се придържат към няколко железни правила, предавани от поколение на поколение. Те представляват универсален канон на свеж, естествен грим, който разкрива най-атрактивните черти и фино камуфлира тези, които предпочитаме да не показваме.

Ето 5-те най-важни правила за перфектен френски вид.

Правило №1: Коса и тен - винаги на топ-ниво!

За да си позволите минималистичен грим, трябва да инвестирате в солидна основа: добре поддържаният тен и здравата коса не са дори половината, а три четвърти от вашия успех . Ето защо във Франция грижата за кожата е от първостепенно значение, последвана от грим. 

Правило № 2: Естествеността преди всичко

Що се отнася до тена, приоритет за френските жени е да изглежда така, сякаш няма грим. Гримът не трябва да е очевиден, той трябва да украсява, а не да маскира. Цветната козметика се използва умерено. По улиците на Париж е доста рядко да се види жена с пълен грим, с дебел слой фон дьо тен по лицето. Френските жени нанасят фон дьо тена малко тук, малко там или избират по-малко непрозрачни кремове, които овлажняват, изравняват цвета.

Правило № 3: Устни на преден план

Очевидно една типична парижанка спокойно може да напусне къщата без боядисани мигли и фон дьо тен, но само при условие, че устните й са перфектно начервени. Разбира се, цветът номер едно сред френските жени е изразително червено.

Правило № 4: Без руж, не мърдайте

Френският грим просто трябва да побере необходимия руж по бузите. Тази традиция датира от няколко века - в края на краищата употребата й е популяризирана от французите, а най-известната козметика от този тип се произвежда непрекъснато повече от 100 години .

Но основната причина момичетата от Сена да се превръщат в розово толкова често е, че той незабавно добавя здрав цвят към тена и визуално го подмладява.

5 тайни на японките за свеж външен вид

Правило № 5: Бъдете несъвършени

И един последен съвет, който всеки почитател на френския стил трябва да вземе присърце: позволете си да бъдете несъвършени! Прецизно начертани линии, вежди боядисани с маркер и лицето, покрито буквално със стегнат пласт от фон дьо тен - това определено противоречи на френската идея за красота.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес