Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 съвета за хора с ниско самочувствие

19 ноември 2020, 11:48 часа

Ниското самочувствие често е породено от оценката на околните, която често може да е грешна, но въпреки това се проектира върху нас и ни влияе. Има няколко начина, с които можете да повишите самочувствието си и да се чувствате по-добре.

1. Огледайте се и вижте какво сте постигнали – вероятно много хора мечтаят за това, което имате вие. Независимо дали то е хубав дом, хубава работа или успешна връзка, за която много хора мечтаят. Трябва да оценявате това, което сте постигнали в живота си и то да ви дава доза самочувствие, защото никак не е малко. Съгласни ли сте?

2.  Вслушайте се в близките си – непознатите хора могат да ви преценят грешно и да си извадят грешни изводи за вас, което може да намали самочувствието ви. Вслушвайте се по-често в близките си, тяхното мнение е много важно и е възможно най-обективното. Ако някъде бъркате, те ще ви го кажат или ако се справяте добре – те ще ви накара да го разберете и да се гордеете със себе си.

3. Променете нещо – ако имате комплекс за теглото си и то ви кара да е чувствате зле – започнете да спортувате. Ако нямате достатъчно средства и сте финансово притиснати – научете нещо ново и се потрудете да си намерите нова работа. Често ниското самочувствие може да се поправи с действия, които ние самите можем да предприемем.

4. Спрете да слушате всички – има и момент, в който трябва да спрете да слушате критиките на хора, които изобщо не са близки до вас или техният живот не ви е за пример. Не се поддавайте на злобни коментари или хора, които просто ви завиждат.

5. Поглезете се с нещо – направете си нова прическа или сменете гардероба си, така че да изглеждате и да се чувствате по-добре. Тези малки трикове наистина носят удовлетворение и доза щастие, а когато човек изглежда добре и излъчва увереност, всички забелязват промяната.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес