Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 признака, че бойлерът ви е повреден

07 декември 2021, 09:35 часа

1. Не получавате топла вода

Трудно е да се пропусне този тип проблеми с бойлера. Един от най-очевидните признаци, че вашият бойлер ще се повреди, е липсата на производителност. 

Как да успокоите нервите си и да се ободрите с топла вода

Най-честите причини са разхлабване на вътрешен компонент или част, която трябва да се смени, но какъвто и да е проблемът, потърсете помощта на специалист.

2. Налягането в бойлера пада и се повишава

Ако установите, че налягането в бойлера ви пада редовно или често е твърде високо, значи бойлерът ви може да има проблеми и трябва да го проверите.

3. Чувате странни шумове

Котлите естествено ще излъчват нисък фонов шум, когато се използват, така че не е необичайно да чуете нещо. Въпреки това, всичко извън това може да сигнализира, че нещо не е наред.

Ако чуете някакви странни звуци от бойлера си - тропане, почукване, удари, тиктакане, свистене и т.н. - това може да означава проблем.

4. Вашият бойлерът използва повече ток

Когато е студено, е нормално бойлерът да изразходва повече енергия след като се използва по-активно. Внезапното увеличение на сметките обаче, особено през по-топлото време на годината, може да сигнализира за проблем и тогава трябва да потърсите помощта на техник.

Вижте чудесата, които ще се случат с тялото ви, ако пиете топла вода на празен стомах

5. Има течове на водата

Ако забележите допълнителна влага около бойлера си или дори по-забележима локва, тогава най-вероятно имате теч на вода. Това е моментът, в който трябва незабавно да се свържете със специалист. Дори и да забележите леко капене, обадете се на техника. 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес