Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 причини да се занимавате с йога

03 февруари 2022, 07:45 часа

Много хора искат да са стройни и здрави, но не всеки харесва фитнес залите, силовите тренировки и бягането (до припадък). Сега можете да намерите голямо разнообразие от групови занимания, които не само ще ви доведат до желаната форма, но и ще донесат духовно удовлетворение.

На вашето внимание и 5 причини да се занимавате с йога

Ще разгледаме йога – набор от физически и умствени практики, измислени в Индия и насочени към подобряване здравето, физическата форма, както и постигането на духовен баланс.

Предимства на йога:

1. Дишане. В обикновения живот човек диша плитко и няма време да насити тялото с кислород. На практика отваряте гръдния кош, напълвайки го с въздух, като по този начин подхранвате вътрешните органи и кръвта.

2. По време на занятията по йога вие се абстрахирате от външния свят и оставате насаме със собствените си мисли, това възпитава устойчивост на стрес у вас и ви учи да се отпуснете.

3. Поза. Редовните упражнения ще ви помогнат да направите гръбнака си анатомично правилен и да имате аристократична стойка.

4. С възрастта ставите на човек се "втвърдяват" , това води до болка в тях и проблеми с опорно-двигателния апарат. Йога тренира ставите, дори в тези посоки, в които те не работят в обикновения живот, това със сигурност удължава младостта им.

5. Практиката подобрява метаболизма и в резултат на това човек престава да се притеснява от тежест в стомаха и изпражненията се нормализират.

Със сигурност има още много повече от тези 5 причини да правите йога.

И още един не маловажен фактор:

  • Йога учи да бъдете „тук и сега“, да усещате всяка минута от живота, да усещате стойността на битието.

Бъдете здрави!

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес