Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 основателни причини да не подстригвате дългата си коса

15 февруари 2021, 08:40 часа

Много жени често застават пред дилемата: да отрежат или да не отрежат дългите си къдрици. Това решение е много трудно, повярвайте.

Подобни мисли навестяват собственичките на дълги коси, тъй като  много се уморяват да се грижат за буйните си коси, Когато задачите им натежат, те решават да се отърват от косите си, вместо да въведат ред в делата си.

Но може би не е разумно да зачерквате години труд и огромно търпение. В края на краищата са необходими години, за да порасте косата и 20-30 минути за подстригването ѝ.

Простота

Това, което е препоръчително за дългите къдрици, е тяхната естествена красота. Можете просто да ги измиете, да ги подсушите леко и красивата ви прическа е готова. Косата може да се напръска  с продукт за блясък и постигане на гладкост. А ако косата е къса,  ще се наложи да предприемете специално стилизиране, за не изглежда зле. Късата коса е по-трудна за укротяване и това не е мит, а самата истина, която става видна едва след като дългите кичури останат само един приятен спомен.

Корекция

Предимството на дългата коса е, че няма нужда от ежемесечна корекция на формата. Достатъчно е да подстригвате крайчетата на всеки 3-4 месеца. Късата коса трябва да се подстригва на всеки 3-5 седмици, в зависимост от формата, за да не се губи добрата визия.

Стайлинг

Дългата коса ви позволява всеки ден да сте с нова визия и да проявявате фантазия при стилизирането ѝ. Сложни плитки, вълни, буйни къдрици, опашки. Можете да създадете ретро външен вид. Късата коса е ограничена във възможностите за стилизиране.

Чистота

Не е тайна, че скалпът произвежда масло, което се отлага върху косата. Колкото по-къса е косата ви, толкова по-бързо прическата ви ще придобива непривлекателен мазен вид. Дългата коса запазва чистотата си много по-дълго, в края на деня не трябва да се притеснявате за външния ѝ вид.

На мода

Колкото и да се стараят стилистите, модата на дългата коса е вечна. Дългата коса винаги е била, е и ще бъде обект на гордост и красота за жените. От древни времена се е вярвало, че дългата коса е символ на чистота, търпение, благородство. На косата се приписват и магически качества, а всяко подстригване краде от енергията на собственика ѝ.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес