Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да върнете позитивното мислене в живота си

27 февруари 2023, 14:33 часа

Какъв е вашият отговор на вечния въпрос: "Дали чашата ви е наполовина празна или наполовина пълна?" Е, много хора са препълнени с негативни мисли, които отразяват техния поглед върху живота. Песимистичната нагласа може да се отрази на психическото и физическото ви здраве, като същевременно ви пречи да се наслаждавате на живота пълноценно! Такива негативни мисли могат да ви накарат да се чувствате тревожни и депресирани, като същевременно ви разсейват от важните неща в живота. Култивирането на положителна нагласа ви помага да се справите не само със стреса. Освен ефективното справяне със стреса, оптимистичната нагласа може да направи чудеса с цялостното ви благосъстояние, като същевременно повиши самочувствието ви.

Ето 5 лесни неща, които ще ви помогнат да върнете позитивното мислене в живота си. 

Говорете позитивно със… себе си

Разговорите, които водите със себе си, са от най-голямо значение! Уверете се, че всичко, което мислите, виждате или казвате на себе си, е положително; не надхвърляйте границите на възможностите си и спрете да бъдете строги към себе си. Насърчавайте и мотивирайте себе си всеки ден, за да постигате по-добри резултати с лекота. Дори ако в съзнанието ви се появи негативна мисъл, преценете я рационално и й противодействайте с позитивна нагласа. Практикувайте благодарност и ежедневно мислете за нещата, за които сте благодарни.

Енергия на щастието: Какво ще ви помогне да направите всеки ден щастлив?

Пълноценно хранене

Известно е, че вие сте това, което ядете! Пълноценното хранене може да окаже влияние и върху психическото ви благополучие. Захранването с нездравословни храни може да повлияе на настроението ви, като същевременно с течение на времето увеличава стреса. Уверете се, че се храните съзнателно, без да се разсейвате, спите достатъчно и се вслушвате в сигналите за глад, за да се подхранвате отвътре. Позитивността е въпрос на вътрешно подхранване.

Редовно проверявайте себе си

Отделете малко време от задълженията си и обърнете внимание на начина си на мислене и на мислите си през деня. Преценете ги и ако установите, че вървите по пътя на негативизма, намерете начин да придадете положителен характер на тези мисли и се отнасяйте по-леко към себе си. За да направите това, можете да се свържете и да споделите чувствата и емоциите си с близките си. Освен това се опитайте да се разсейвате от негативни хора, новини или джаджи.  

50 отговора на въпроса: "Какво е щастие?"

Йога за душата

Асаните на йога са обявени за най-добри за цялостното ви благосъстояние. Ами да, тези пози не се ограничават само до разтягане, те се въртят около чакрите, които са допълнително свързани както с физическото, така и с психическото благополучие. Практикувайте разнообразни йога пози и се опитайте да насочите енергията си чрез тях, за да предизвикате положителна енергия.

Медитация

Въздържайте се да се занимавате с подозрителни мисли, като включите в начина си на живот добро дишане или Пранаяма. Това е един от най-добрите йогийски начини за изкореняване на негативната енергия от живота ви, тъй като става въпрос за спокойствие на тялото и ума, което позволява свързване с вътрешната ви същност. Редовното ѝ практикуване ще ви помогне да внесете положителни мисли в съзнанието си.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес