Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4-те най-подходящи места за това къде да поставите цветята в дома си

12 юли 2021, 19:31 часа

Много домакини се чудят къде да разположат саксиите с цветята, ако мястото на перваза на прозореца е заето или изобщо не искате да го заемате? Експертите посочиха примери за поставяне на растения, при които те ще изглеждат хармонично във вашия дом.

Висящи саксии

Една или две малки саксии могат да бъдат поставени на специални закачалки и по този начин да се озелени пространството. Особено изгодно в този случай е, че се виждат разнообразни цветове и лиани, които ще се спускат надолу, споделят дизайнерите. По-добре е да изберете цветя според размера на саксиите, тъй като ако са много малки, просто няма да се виждат отдолу. Разбира се, и цветята трябва да са подходящи за разположението им. Добре е да се помисли за висящи видове.

Стенни рафтове

Стенното пространство е чудесно за декоративно озеленяване. Можете да поставите малки висящи рафтове до масата за хранене, вместо горния етаж на кухненския модул, и навсякъде на празна стена. Но не забравяйте, че почвата от саксиите може да попадне върху кухненските прибори, така че не трябва да я слагате до чиниите или да помислите как да предотвратите това.

Работна зона

За да поставите стайни растения, използвайте кашпи с малки размери - те няма да заемат много място и няма да пречат на работата ви. Ако искате да поставите кашпа на плота, най-добре е да я освободите от всички ненужни неща. На малка работна площ можете да поставите етажерка, цветята могат да се поберат на горния ред, а предметите за работа могат да бъдат поставени отдолу. Важно е да ви е удобно да достигате до тях.

Празен ъгъл

Стабилна подова кашпа с растение в идеалния случай ще запълни празния ъгъл в стаята. Това решение е най-подходящо за просторни стаи, където е възможно да се направи място за голямо цвете. Наблизо също трябва да има достатъчно място, за да може растението да расте свободно без да се задушава от куп предмети около него.

Не забравяйте да се консултирате кои растения са подходящи за отглеждане в стаята и кои могат да допринесат за овлжняване и прочистване на въдуха в стаята. Това само ще надгради добрите страни на вашето жилище.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес