Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 лесни начина да се подмладите с 10 години

15 май 2023, 20:00 часа

Ученият Синклер сподели своята тайна как да промените биологичната си възраст, сваляйки я с десет години. Биологът от Харвардския университет в момента е на 53 години, но втората му възраст е само 43. Ученият признава, че пътят му към здравето е започнал с осъзнаването на неправилния начин на живот, който е водил през 30-те си години. Имал е проблеми с наднорменото тегло и злоупотребявал с алкохола.

Според Синклер това не е лесна работа и ще отнеме много време. Човекът работи върху себе си повече от десет години. Ако не беше започнал да коригира начина си на живот, нямаше да може да живее десет години повече.

10 храни, които подмладяват!

Физическа дейност

Един от най-ефективните начини да направите това, е да спортувате. Именно от физическата активност и упражненията зависи поддържането на мускулна маса в тялото, намаляването на различни възпаления и неразположения, както и подобряването на сърдечната дейност.

Според личните наблюдения на биолога е необходимо да се правят физическа активност 3 пъти в седмицата. При желание можете да ги смените с плуване или колоездене. Ако обичате бързо ходене, това също е добре.

Периодично гладуване

Друга препоръка от Синклер е периодичното гладуване. Самият учен се придържа към този метод и е много доволен от резултата. Оказва се, че периодичното гладуване е полезно не само за фигурата, но и за възрастта.

Бързо подмладяване на лицето: Ето как да го направите с водорасли

Пиене на чай матча

Матча е една от разновидностите на японския чай на прах, който определено трябва да включите в обичайната си диета. Самият Синклер пие по 2 чаши от тази чудотворна напитка на ден и се чувства добре.

Докато учените все още изучават ползите от матча, едно е сигурно: японският чай съдържа антиоксиданти, които ограничават увреждането на клетките.

Намаляване на стреса

Днес много хора са подложени на стрес, свързан с различни събития в живота. Но за да се подмладите, трябва да намалите количеството стресови ситуации.

В много отношения Синклер обяснява това с факта, че стресът може да предизвика редица заболявания. Ето защо, за да не се случи това, е необходимо да не се влиза в конфликтни ситуации.

Ако човек започне не само да мисли за проблема си, но и осъзнава, че не може да го реши по никакъв начин, той сякаш губи контрол над ситуацията, здравословното му състояние се влошава. Ако имате хора, които могат да ви подкрепят, тогава това е много добре, тъй като те ще ви помогнат да се разсеете и да забравите за стреса. Освен това трябва да се научите как да намирате време за себе си.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес