Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 грешки, които допускаме при отглеждането на куче

13 юли 2021, 15:57 часа

Взимането на куче у дома е едно от най-отговорните решения в живота на човек. Кучетата изискват много време, любов, внимание и грижи. Твърде много хора обаче не са подготвени за тази отговорност и допускат грешки, с които усложняват както своя, така и животът на кучето си.

4 грешки при отглеждането на куче

1. Продължителност на разходките.

Ако сте си взели куче, което кипи от енергия и по цял ден иска да си играе, то със сигурност има нужда от по-дълги разходки, поне два пъти на ден. Ако нямате време за това, по-добре изобщо не взимайте куче. 

2. Режим на разходка.

Когато разхождате своя домашен любимец сутрин в 8 часа и следобяд в 18 часа (например) е добре всеки ден да спазвате тези часове, защото кучетата изготвят свой режим за облекчаване на нуджите си.

3. Хранене

Има храни, които колкото и вкусни да са за човек, те са крайно неподходящи за вашето куче. Такива храни са: сладки изделия, зърнени и бобови култури, пикантнки и люти храни, силни подправки. Не давайте тези храни на кучетата си, защото могат да им причинат сериозни здравословни проблеми.

4. Грижа и любов

Кучето не е просто играчка, то е живо същество с чувства и емоции. Четириногите имат нужда от нашите грижи и любов, за да са щастливи и здрави. Когато те получават това ни го връщат многократно.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес