Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3-те вида растения, които привличат пари в дома ви

24 май 2021, 07:00 часа

Всеки знае, че цветята носят своята енергия. Трябва да ги подбираме внимателно, когато ги отглеждаме в дома си, защото това е най-интимното и лично място на всеки човек. Магията на цветята, специално подбрани може да ви донесе много мир, хармония, щастие, дори и пари... Прочетете кои са 3-те растения, които привличат пари в дома или офиса.

Красула (Дървото на парите)

В Япония смятат, че това е дървото на парите – респективно на късмета и щастието, които неминуемо влизат в дома или офиса.  Вземете саксия в червено, за предпочитане керамична. Скрийте монета в дъното на саксията и след това пресадете дървото. Погрижете се за него много отговорно, не оставяйте почвата да изсъхне, но и не я довеждайте до състояние, при което корените умират от излишната влага. Избършете листата на паричното дърво с мека влажна кърпа, като същевременно хвалите дървото. Растенията винаги усещат искрената грижа и са в състояние да ѝ благодарят щедро.

Стаен бамбук

Този мощен талисман за пари спечели специално уважение на Изтока. Ученията по Фън шуй препоръчват да поставите жаба с монета в устата до здравите стъбла от бамбук.

Тези два символа могат да засилят взаимно енергията. Има такъв знак, че щом бамбуковите издънки започнат да покълват, богатството ще влезе в ръцете ви. Това растение изглежда красиво и екзотично, така че защо да не опитате да го отглеждате у дома? Според Фън шуй всеки бизнесмен трябва да има в офиса или магазина си Бамбук, за да му върви бизнеса.

Нефролепис /папрат/

Това растение се счита за символ на богатството. Колкото по-великолепни са стъблата, толкова по-успешен ще бъде вашият бизнес във финансовия сектор. 

Повечето папрати не са трудни за отглеждане в съвременните домове, но няма да понесат да ги пренебрегвате. Почвата никога не трябва да изсъхва, а въздухът трябва да е непрекъснато влажен.

Мирела Данева
Мирела Данева Отговорен редактор
Новините днес