Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 стъпки как да запазим цвета на боядисаната коса за по-дълго време

02 февруари 2022, 17:45 часа

С времето цветът за съжаление избледнява, а косата губи своята жизненост и блясък. Нужно е да полагаме повече и по - специални грижи, особено за боядисаната коса.

Грижа за косата преди боядисване
Има някои основни правила в грижата за косата, преди боядисването.
Важно е например, какво ще е състоянието на косата преди боядисване. Основното правило гласи, че косата не бива да бъде скорошно измивана. Нужно е да се изчака поне 2-3 седмици преди самото боядисване, освен това, косата ви трябва да бъде наистина добре подхранена. Специалистите съветват, да правите маски на косата си поне 2 пъти седмично, в комбинация с подходящите за косата подхранващи масла.

Грижа за косата след боядисване
Грижата за косата след нейното третиране с боя за коса, е от особено голямо значение. След боядисване, косата ви ще има нужда само от специализирана козметика за боядисана коса (шампоан, маска, крем без отмиване и продукти, които да подхранят косъма в дълбочина). Така ще запазите ефектът от боядисването за по-дълго, а косата ви ще изглежда точно по начина по който сте искали. От особено голямо значение е и колко често измивате косата си. Колкото по-често я миете, толкова по-бързо се измива и цветът на косата. Избягвайте редовното измиване, особено, ако косата ви го позволява.

Кои са трите стъпки в поддържането на дълготраен цвят на боядисаната коса, които трябва да предприемете в грижата за косата у дома?

1. Шампоан

Важно е да се каже, че шампоанът, който използвате за боядисана коса не трябва да съдържа химикали и сулфати (тези съставки ще измият цвета много бързо), а ние определено не искаме това. Шампоанът, трябва да съдържа естествени съставки, които да успокояват раздразненията по скалпа, и да предпазва цвета от избледняване.

2. Маска

Подходящата маска от серия специално за боядисаната коса, успешно ще се справи с сухотата, ще възстанови косъма в дълбочина и ще подсили блясъка на косата. Освен това, подходящите за боядисана коса маски, също удължават цвета на косата и освен това ѝ придават една живина.

3. Крем без отмиване

Кремът без отмиване е третата, но не по-малко важна стъпка в грижата за боядисаната коса. Той ще улесни разресването и оформянето на косата, ще заздрави допълнително косъма и ще му придаде сияен блясък.
Кремът без отмиване, ще предпази боядисаната коса от влиянието на външни фактори, като UV лъчите и честото стилизиране и ще запази яркостта на цветовете.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес