Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 железни знака, че съпругът е способен да изневери след раждането на детето

04 юни 2024, 20:33 часа

Отношенията във всяка двойка се променят след раждането на бебето. По правило, промените идват с появата на първото дете, тъй като новите родители нямат представа какво ги очаква с появата на нов човек в къщата. Красивите картини, които рисуваме във въображението си, бързо се срутват, отстъпвайки място на реалния живот. Първата година след раждането на детето е най-критична, тъй като е придружена от различни провокиращи фактори: липса на сън, нови отговорности и функции, определени трудности с предишния режим на интимен живот.

Много мъже наистина започват да се отказват и изпитват объркване и раздразнение заради промененото поведение на техните половинки и честите конфликти. Разбира се, всичко това не означава, че съпругът определено ще изневери, но в такъв момент вероятността партньорът да се „предаде“ все още се увеличава.

Защо изневярата е избор, а не грешка?

Ако е имало проблеми във връзката преди появата на бебето

Раждането на дете в къщата е един вид лакмусов тест, който със сигурност ще подчертае всички проблеми, присъстващи в двойката. Общоприето е, че появата на бебе сплотява семейството и изглажда грапавините, но това вярване е погрешно.

Напротив, раждането на дете влошава всичко и изважда наяве скрити проблеми, за които дори не сте подозирали, че съществуват: фундаментални различия във възпитанието, отношенията със свекърва, лични претенции един към друг.

В такъв момент в двойката могат да започнат чести скандали. Но те не възникват от нищото, както изглежда, а поради напълно разбираеми и отдавна закъснели причини, които партньорите се опитвали да пренебрегнат, но напразно.

Ако често отказвате на мъжа неговите нужди

За разлика от жените, чието отношение към интимната сфера може да се промени известно време след раждането на дете, мъжете продължават да мечтаят за задоволяване на естествени нужди.

Разбира се, в началото те ще бъдат съпричастни към състоянието на половинката си, която е придобила толкова много нови отговорности и функции, но търпението на партньора не е безгранично.

След като родят дете, много жени трудно се връщат на работа. Все пак трябва да помним, че силният пол обича с очите си и мечтае да види бившата си половинка: привлекателна, добре поддържана, съблазнителна.

Причината за изневярата на мъжете: защо те виждат в жената или любовница, или майка

Ако тормозите мъжа със заяждания и скандали

Има малко пари, помощ с детето и вкъщи, отговорности, внимание и разбиране - списъкът с притеснения и претенции на една уморена и изтощена млада майка може да бъде продължен и в някои отношения ще бъдете прави, но това няма значение, защото един ден мъжът ще иска да избяга на място, където няма писъци на любимата му, критики и скандали.

Има само едно спасение от подобно стечение на обстоятелствата – да се погрижите както за нервите си, така и за нервите на мъжа.

Как да го направим? Психологът предлага да спрете да предявявате куп изисквания към себе си и новия баща и да можете да се откажете от неща, които само на пръв поглед изглеждат толкова важни. Например, вместо да гладите дрехите на бебето си, докато то спи, отпуснете се; не се страхувайте да включите доверена бавачка в случая от време на време; Не се изтощавайте да приготвяте половинката си за вечеря с три ястия, а поръчайте пица.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес