Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

12 начина да забележите лъжеца за секунди

25 юни 2021, 14:35 часа

Идентифицирането на лъжеца всъщност не е толкова трудно, колкото си мислим. Разбира се, не може да се изключи вероятността да се срещнете с роден измамник, но все пак повечето от тези, които се опитват да излъжат, го правят доста посредствено.

12 издайнически знака за идентифициране на лъжец:

1. Лъжците или продължават да ви гледат, или изобщо избягват контакт с очите.

Измамниците обикновено имат големи проблеми с осъществяването на зрителен контакт. Те или се взират във вас, карайки ви да се чувствате неудобно, или изобщо не ви гледат, причинявайки същото чувство на неловкост. В този случай е много важно да знаете кога и какво да кажете.

2. Лъжците описват твърде много подробности.

Те насищат в историята си с повече подробности, отколкото обикновено правят другите хора. Те споменават цвета на дрехите и дори колко необичаен арома е имал въздуха в деня, в който се е случила историята, която се опитват да разкажат. Те чувстват, че колкото по-дълбоко ви потапят в своята история, толкова по-правдоподобно ще изглежда тя.

3. Лъжците често правят паузи, когато разказват историите си

Тя постоянно се нуждаят от допълнително време, за да измислят какво да кажат по-нататък. Когато някой ви лъже особено много, той обмисля всяка дума, която ще каже. Тази пауза може да продължи миг или цяла вечност.

4. Една и съща история може да звучи напълно различно.

Лъжецът разказва една и съща история по напълно различни начини. Подробностите на тази история се променят и се долавят малки разлики. За да се хване лъжеца, е достатъчно да изслушате историята му поне два пъти.

5. Колкото повече човек говори, толкова по-малко доверие заслужава.

Лъжците са готови да повтарят едно и също нещо няколко дни подред. Разумният човек никога няма да се довери на такива хора.

6. Колкото по-спокоен човек се опитва да се покаже, толкова по-вероятно е да лъже.

Колкото по-нервен е някой, толкова по-спокоен се опитва да изглежда.

7. Подробностите от историята на лъжеца не съвпадат

Колкото повече слушате лъжеца, толкова по-странна става историята му. Започвате да забелязвате как историята му буквално се къса по шевовете.

8. Лъжците не са последователни

Лъжците очевидно не са от хората, на които можете да разкажете тайните си.

9. Лъжците често преминават към самоотбрана.

Лъжците са склонни незабавно да започнат агресивно да се защитават, когато някой говори или направи нещо, което противоречи на тяхната история.

10. Лъжците обичат да спазват уважителна дистанция

Лъжците рядко се разкриват пред вас. Такива хора обикновено ви оставят в неизвестност и се опитват да не разбират мотивите на своите действия.

11. Изражението на лъжеца ви се струва странно.

Лъжците почти винаги изглеждат доста „странни“. Вашето подсъзнание разбира това, което умът все още не е приел.

12. Лъжците могат да променят темата на разговор.

Ако лъжецът не иска да говори за нещо, той няма да говори за това. Ако му повдигнете чувствителен въпрос, той ще се опита бързо да смени темата на разговора. Никога няма да ви позволи да стигнете до дъното на истината.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес