Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 неща, които не трябва да правите на Нова година

25 декември 2023, 15:00 часа

Нова година е време на магия и надежда за най-доброто. Това е идеалният момент за формулиране на желания и създаване на специални ритуали. Въпреки това, в допълнение към това, което трябва да правите, има редица неща, които трябва да избягвате да правите в тази специална вечер. Прочетете какво не трябва да правите според суеверията.

10 неща, които не трябва да правите в новогодишната нощ

1.

Когато си пожелавате нещо, избягвайте да използвате отрицателен език. Вместо „да не боледувате“, по-добре изберете „да сте здрави“. Това ще ви помогне да създадете положителна енергия за изпълнение на вашето желание.

2.

По традиция, докато часовникът бие полунощ, човек не бива да споделя с никого желанието си. Смята се, че разкриването може да попречи на неговото прилагане.

3.

Не се препоръчва да прекарвате Нова година сами. Ако решите да празнувате сами, трябва да избягвате социалните мрежи и да се насладите на времето със себе си, например да гледате интересен филм.

Лекар: Тези 3 грешки в новогодишната нощ са пагубни за здравето и фигурата ни

4.

Има вярване, че е по-добре да прекарате Нова година в смесена компания. Ако сте заобиколени само от жени, след камбаните трябва да излезете и да поздравите мъжете в съседните апартаменти. Това може да донесе късмет и да създаде баланс на енергиите.

5.

Необходимо е да празнувате празника в нови дрехи. Някои хора вярват, че човек трябва да избягва да носи нови дрехи седмица преди Нова година и да носи нови дрехи изключително на 31 декември.

6.

Не празнувайте празника с празни джобове. Според вярванията това може да се отрази на финансовото ви благополучие през новата година.

7.

Избягвайте да вземате заеми в новогодишната нощ и в първите дни на януари. Това може да повлияе на финансовите ви дела през цялата година.

Какъв цвят дрехи да изберете в новогодишната нощ, за да привлечете пари и успех

8.

На новогодишната трапеза не трябва да има ястия от ракообразни като раци или омари. Смята се, че тези същества символизират проблеми, които ще преследват цялата година.

9.

Избягвайте конфликти и проклятия в навечерието и първите дни на новата година. Поверията казват, че създаването на атмосфера на мир и доброжелателство през тези няколко дни ще помогне за поддържането й през цялата година.

10.

Най-важното е да запазите празничното настроение и радост в сърцето си. Поддържайте положителни емоции и вярвайте в най-доброто, защото Новата година е време на надежда и ново начало.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес