Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защитата на Йоан Матев намекна за друг убиец - заради любовен триъгълник

15 ноември 2017, 08:22 часа • 5021 прочитания

Георги Игнатов може да е бил убит от жена. Това твърди защитата на Йоан Матев, който е обвинен в убийството на младежа.

Според думите на адвокат Стоянка Маркова, в случая с Георги имало любовен триъгълник, като третият човек в него не бил установен. На местопрестъплението имало ДНК, която не била на Йоан Матев, но властите не искали да я проучат и да установят на кого е, каза Маркова в предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия. Тя посочи, че били открити "два профила на лица от женски пол". Имало и кръв на пейка в близост до местопрестъплението, която не била изследвана и сравнена с базите данни в България и с държавите, с които имаме договор за сътрудничество.

Юристът заяви и, че няма отпечатъци на Йоан по намерения нож, с който е убит Георги според обвинението. Този нож е намерен 2 години 4 месеца след самото убийство, добави тя.

Маркова намекна и, че показанията на брата на Йоан Матев били взети „по втория начин”, макар да не обвини пряко МВР за насилие. Тя добави, че при разпитите за разпознаване свидетели казвали, че посочваният заподозрян за убийството на Георги приличал на Йоан, но хем приличал, хем не приличал.

Адвокат Маркова отрече и, че е саботирала делото с процедурни хватки. Пусках само молби за промяна за мярката на неотклонение на Йоан, за отвод на прокурора и на разследващия от МВР, добави юристката.

Иначе вчера, 14 ноември, съдът окончателно реши, че Йоан Матев остава в ареста до началото на делото.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес