Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради убийство: Започнаха да излизат нелицеприятни неща за общински съветник от ГЕРБ

04 септември 2017, 09:18 часа • 3173 прочитания

Нелицеприятни истории за председателя на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков започнаха да излизат след инцидента, при който се предполага, че шестгодишният племенник на Влайков е прострелял смъртоносно с пистолета на чичо си 47-годишния Наско Тонкев – по време на рожден ден в пазарджишкото село Виноградец.

Пред камерата на Нова телевизия бяха разказани два случая – при единия Влайков е предизвикал сбиване и е нарязал с бутилка лицето на друг мъж, но жалба не е подадена. Версията на майката на пострадалия в този случай – Спаска Джалева, е малко по-различна. Според нея синът ѝ счупил бутилка в пода и заради това Влайков го е набил. При втория случай е имало отново сбиване, при което е ваден нож, но съдебно преследване в крайна сметка не е имало, макар да е подадена жалба, за разлика от първия случай.

Припомняме, че засега няма абсолютно категорични доказателства, че малкото дете с е е превърнало във фактически убиец на Тонкев. Взети са натривки от ръцете на момчето, но те не са показали със сигурност, че то е произвело фаталния изстрел. Във Виноградец са категорични, че Влайков прикрива вината си чрез момчето и питат – как толкова малко дете въобще ще успее да натисне спусъка на толкова голям пистолет?

В събота, 2 септември, Влайков бе освободен от ареста. Срещу него все още няма повдигнати обвинения. Основната версия на прокуратурата за случилото се засега е, че 6-годишното дете неволно е стреляло.

От ГЕРБ вече поискаха Влайков да подаде оставка като председател на Общинския съвет и общински съветник. Партията на Бойко Борисов изключи Влайков от редиците си.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес