Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаният за взривения банкомат в Сапарева баня остава в ареста

13 ноември 2017, 12:01 часа • 1654 прочитания

34-годишният Господин Динев, задържан след взривяването на банкомата в Сапарева баня призори наминалия четвъртък, остава в ареста, предаде БГНЕС.

Мярката му „задържане под стража” бе гледана днес от 10:00 ч. в Районен съд - Дупница. Тя бе при закрити врата. След 30-минунтно заседание съдът реши, че 34-годишният участник във взривяването, задържан първоначално за 72 часа остава за постоянно в ареста.

Мотивът е, че може да се укрие.

Actualno.com припомня, че на 9 ноември около 03:20 ч., в гр. Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“, в съучастие с Тодор Богданов/41 г./, Красимир Йорданов/40 г./ и Кирил Микев /35 г./., в качеството му на помагач, обвиняемият Динев умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужд автомобил. Той управлявал лек автомобил „Фолксваген Кади“ и осигурявал безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил - марка „БМВ Х5“, с който било извършено престъпното деяние, съобщиха от прокуратурата.

Чрез взривяване на вратата на АТМ – устройство бил отнет сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9000 лева. Обвиняемият Динев е задържан с постановление на прокурор в РП-Дупница за срок до 72 часа. За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до десет години

Останалите трима участници в обира на банкомата в центъра на Сапарева баня все още се издирват.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес